USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку розроблять схему організації дорожнього руху за мільйон

24 Березня 2017 16:45
Схема проїзду для транзитного транспорту, обстеження пасажиропотоків, розвиток велосипедної мережі та розробка моделей найбільш навантажених перехресть: комплексну схему організації дорожнього руху розроблятимуть для Луцька.

Відкриті торги на розробку комплексної схеми руху транспорту Луцька оголосили через електронну систему «Prozorro» 23 березня. Очікувана вартість робіт становить мільйон гривень.

Нагадаємо, на необхідності розробки такої схеми наголошував голова фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді Ігор Поліщук, зважаючи на збільшення кількості ДТП. З його слів, існуючий порядок організації дорожнього руху у Луцьку застарів, адже місто змінюється і з’являються новобудови, збільшується кількість транспорту. Депутат просив, аби під час проведення тендеру вказали, що у новій комплексній схемі необхідно врахувати новобудови та нові об’єкти комерційного призначення Депутати міськради ухвалили відповідний проект рішення торік.

Відповідно до вимог вже оголошеного тендеру, замовником робіт у якому виступає департамент ЖКГ міськради, до складу комплексної схеми руху транспорту Луцька мають входити графічні та текстові матеріали, графічні матеріали виконуються в масштабі М 1:10000 (всі схеми, на яких розглядається місто в цілому та М 1:1000, або М 1:500 (схема ОДР на транспортних вузлах).

У технічному завданні вказано, що виконавець робіт повинен розробити імітаційні транспортні моделі найбільш навантажених перехресть (кільцева розв’язка проспекту Василя Мойсея – проспекту Грушевського – вулиць Стрілецька – Яровиця - Винниченка; перехрестя проспекту Волі – вулиць Словацького – Винниченка - Паркова; перехрестя проспекту Соборності - вулиці Вячеслава Чорновола - перехід гіпермаркету «ТАМ-ТАМ»; перехрестя вулиць Рівненська – Електроапаратна - проспекту Відродження).

Також розробник схеми повинен буде проаналізувати хід реалізації генерального плану міста в частині збереження транспортних коридорів, об’їзних шляхів та резерву територій для транспортних розв’язок на них та розробити схему проїзду для водіїв транзитного транспорту та гостей міста; виконати розділ зовнішній транспорт з розробкою заходів по розвитку зовнішніх автомобільних доріг, а також автомобільного, залізничного та інших видів транспорту.

У технічному завданні йдеться про обстеження транспортних потоків на магістральній вулично-дорожній мережі обласного центру період квітень-червень 2017 року.

«Визначити інтенсивність руху та надати діаграми транспортних потоків в години «пік» на перехрестях, площах, кільцевих розв'язках та розв'язках в різних рівнях. Визначити коєфіцієнти завантаженості всіх магістральних вулиць міста та надати пропозиції по реконструкції існуючої вуличної мережі та перерозподілу транспортних потоків», - йдеться у документі.

Розробка схеми передбачатиме також обстеження пасажиропотоків на мережі громадського транспорту. Потрібно визначити інтенсивність руху та надати діаграми транспортних потоків транспорту загального користування в години «пік»; надати пропозиції щодо вдосконалення мережі громадського транспорту, рухомого складу, маршрутів руху, розміщення зупинок та пересадочних пунктів, реконструкції (облаштування) ділянок вулично-шляхової мережі міста, де необхідно реалізувати пріоритетний рух маршрутних транспортних засобів загального користування.

Передбачена розробка заходів по вдосконаленню організації дорожнього руху на ділянках і місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод, вузлах з транспортними затримками та біля ринків (за результатами обстежень для тридцяти одиниць).

Окрім цього, розробник комплексної схеми руху транспорту Луцька повинен буде надати пропозиції щодо розвитку велосипедної мережі в місті, підземних переходів, зон відпочинку та заняття спортом, а також пропозицій щодо розширення зон зберігання та паркування автотранспорту, в тому числі на підходах до центральної частини міста, в житлових кварталах, вздовж магістральних вулиць біля об’єктів масового відвідування громадян. Також чекають пропозицій щодо вдосконалення світлофорного регулювання, заміна старого обладнання, координація руху на магістральних вулицях міста, впровадження відеоконтролю за дорожнім рухом.

Тендерні пропозиції прийматимуть до 10 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
spectator Показати IP 24 Березня 2017 17:15
Я так поняв, треба стрілочками намалювати як рухається транспорт на вказаних перехрестях? І за цеплатять такі гроші? А, ше рекомендаціїї надати.. Про підземні переходи вже кілька років мова ведеться... Он Порт Сіті будує перхід, аж гай шумить...Нашо той цирк?
Д. Кіхот. Показати IP 24 Березня 2017 17:22
Не так давно була презентована схема реконструкції проспекту Волі така гарна,з картинками,а закінчилось тим,що нема грошей. То навіщо знову вкладати мільйон на боротьбу з вітряками?
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 17:57
цей проект давно треба було зробити. ще треба розробити перспективний план з врахуванням плану розвитку міста
житель вул Г.А. Показати IP 24 Березня 2017 23:49
Туди треба поставити вул Гулака Артамовського. На нй вже такий шалений рух у звязкуз забудовою військового містечка і заселенням у будинки людей. А вулиця двохполосна. Одна сторона заставлена транспортом, яким привозять вагітних у пологовий будинок і хворих у обласну лікарню. Вільна тільки одна полоса навпроти 15,17 і 19 будинків.
Ігор Показати IP 25 Березня 2017 01:29
ви краще дороги поремонтуйте пі-раси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus