USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - самовільне «захоплення» землі на Привокзальному

12 Вересня 2014 21:22
Мешканці привокзального району Луцька розпочали боротьбу проти «захоплення» їх прибудинкової території. Перший «бій» за територію відбувся сьогодні.

Так, о 8 ранку, жителі двох будинків на вулицях Арцеулова, 7 і Гулака-Артемовського, 19 прокинулися під грюкання техніки і крику за вікном. Як виявилося – на прибудинковій території важка техніка почала встановлювати громіздку металоконструкцію. Це викликало певну реакцію у людей, вони повибігали з домівок і почали протестувати.

«На дитячому майданчику агресивні люди хотіли встановити кіоск. Ми просили показати відповідні документи, цікавилися хто ці незнайомці з важкою технікою, але документи нам не показали, а лише махали перед обличчям папірцем і казали, що усе законно», - розповідає громадський активіст Андрій Костюшко.

Коли, за допомогою крану почали опускати металевий контейнер на прибудинкову територію, люди стали на ній, аби не дати можливості встановити конструкцію. Місцеві мешканці кажуть, що окрім робочих, присутня була і молода жінка 30 років, яка кричала «став-став», а з нею чоловік кавказької зовнішності.

«Невідома жінка та чоловік почали штовхатись, але ж це наша територія, ми тут живемо, чого вони так з нами!? Ми викликали міліцію. Приїхали одні, походили і почали комусь телефонувати. Потім приїхав працівник міськвідділу, полковник Володимир Солоненко. Він відійшов з невідомими людьми, щось переговорив і сказав нам, що усе законно, хоч документів нам так і не показали. Це справжнє захоплення території», - розповідає мешканка будинку Арцеулова, 7, очевидець подій Волкова Роза Юхимівна.
Окрім того, прудкі бізнесмени позрізали металеві опори для сушки білизни. Зі слів лучанки, «тут грунт почали готувати уже два роки тому», коли знесли дитячі гойдалки.


Все ж, люди не дали встановити металеву конструкцію. Її спочатку поставили на дорогу, а потім і зовсім прибрали.

Як вдалося з'ясувати - у цьому дворі хоче розпочати свій бізнес Шеремета Орися Юріївна, встановивши продуктову крамницю.

У Луцькій міській раді підтвердили, що «дали добро».

«Там підприємець хотів поставити два магазинчики, але декілька місяців тому збирались люди, які проти цього. Нам показали підписи людей, які нібито підтримують це, тому аргументів заперечувати не було. Ми зробили подання на спеціальну комісію, а та на виконком, де дали дозвіл від 20.08.2014-го року», - пояснює ситуацію заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв.

З його слів, у місті уже були випадки, коли мешканці «відвойовували» свою прибудинкову територію.

На місце події приїхав і депутат Луцької міської ради від цього виборчого округу № 10, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Поспілкувавшись із жителями, він зібрав підписи проти встановлення тимчасової споруди та запевнив, що вже в понеділок піде до Луцького міського голови Миколи Романюка, аби допомогти громаді відстояти свої права.
«Ми будемо з людьми захищатися, навіть радикальними методами», - додає депутат Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лучанин Показати IP 12 Вересня 2014 21:27
Піар Поліщука. Питання вже вирішено позитивно.
мда до Лучанин Показати IP 14 Вересня 2014 18:32
може і сам підготовив ..
Саня Показати IP 12 Вересня 2014 21:41
В дупу такі рішення. Поліщук попіарився. Питань немає Але ларька на моєму подвір'ї не буде. Шини знайдемо. Палатиме знатно. Задовбали такі "підприємці" з своїми проплаченими дозволами. Задовбало, що і після Майдану людей за ніц не мають.
Олько Показати IP 12 Вересня 2014 21:51
і болгарки знайдемо зріжемо нафіг
777 Показати IP 12 Вересня 2014 21:56
Шеремета - су..а!!! Хай тільки поставить....
Таня Показати IP 12 Вересня 2014 22:12
Все це не правильно, і коли ми мешканці почнемо робити самі лад на наших територіях, лише тоді наші дітки будуть мати можливіть гуляти в дворі, а не дивитися як росте велика кількість магазинів під нашими вікнами. Я обурена,що корупція процвітає і надалі!!!!!куди дивиться наша влада і виникає питання ДЛЯ ЧОГО ВОНА ІСНУЄ?????
РБ Показати IP 12 Вересня 2014 22:31
поставить. спалю на...уй!
Матвій Показати IP 12 Вересня 2014 23:11
Матвіїв як завжди не причому)))
лучанка Показати IP 12 Вересня 2014 23:35
Шеремета коханка мера. це вже третій її магазин. скоро все місто працюватиме на сім"ю мера
Андрій до лучанка Показати IP 13 Вересня 2014 10:32
На сім"ю чи на коханку? Чи по комсомольськи тримає гарем?
Перехожий Показати IP 13 Вересня 2014 01:05
Ну-ну. Интересно будет посмотреть на пожарище :) Сильно сомневаюсь, что зайдёт дальше истерики в интернете :)
Ирина Показати IP 13 Вересня 2014 03:34
Позорище! Из Луцка село последнее творят! Снести все киоски давно пора на хр*н! Алкаши только там собираются!
віктор до Ирина Показати IP 13 Вересня 2014 11:29
яковлев на вибори зібрася а за місце в списку потрібно платити
сусід Показати IP 13 Вересня 2014 07:37
там зранку було три мужика(пенсіонер, старший і молодший) і ще жінка, от вони й перші вовтузились з білявкой і кавказцем.Жінка то взагалі під залізяку стала , щоб конструкцію не опустили на землю. А вже за 20 хв люди з будинків почали підходити і міліція підїхала.а в кінці і "аверс" приїхав. як люди почали виходити то кавказець по кущах все лазив, боявся підійти. все здалеку наблюдав
М Показати IP 13 Вересня 2014 08:01
А чогож ви с...ні мешканці не зробили дотепер дитячий майданчик? Не облагородили території? Не буде там жодних кіосків тоді, коли ви будете за своєю територією доглядяти, а то палець о палець не стукнете, ні зробити щось, ні елементарно сміття поприбирати. Живете по принципу-ні собі, ні людям. Ось так...
XXX до М Показати IP 13 Вересня 2014 09:32
коментар було видалено
НІНА ЛОГІКА Показати IP 16 Вересня 2014 10:31
ШЕРЕМЕТА ОРИСЯ ЮРИЕВНА 0 1976-03-22 ЛУЦЬК СОБОРНОСТІ 13Б 0 160 Можна в гості зайти...
Анонім Показати IP 26 Червня 2015 13:32
Злодійка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus