USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку сім’ї загиблих в АТО отримали перші земельні ділянки

11 Листопада 2014 10:14
У Луцьку нараховано більше тисячі учасників АТО, які можуть претендувати на виділення земельних ділянок. Окрім того, є 16 сімей, чоловіки яких поклали життя за Батьківщину.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 11-го листопада.

«Сім’ям загиблих в АТО воїнів уже виділили 7 земельних ділянок. Також ми пропонували родині Філіпчуків земельну ділянку, але вони відмовилися, бо поганий під’їзд і інше. Тому зараз шукаємо в Луцькому районі, а ті ділянки показуємо іншим сім’ям загиблих. Ми їм пропонуємо, а вони обирають. Стандартна земельна ділянка, яку виділяють в межах міста під житло - 10 соток. На жаль, трапляються конфліктні ситуації, коли претендують із однієї сім’ї загиблого і діти, і батьки, то ми враховуємо соціальний стан і вирішуємо це питання. Варто зауважити, що в Луцьку лишилося усього десь 20-40 вільних земельних ділянок, тому учасникам АТО будемо шукати в 20-35-кілометровій зоні від міста», - розповідає секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Щодо соціальної підтримки сімей військовослужбовців, які мобілізовані, доповів перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

«До нас надійшло 480 заяв на отримання матеріальної допомоги. Ми виділили 300 тисяч гривень. Так, у виконкомісклали загальний список призваних військовослужбовців, на окремому обліку - поранені. Окрім того, склали соціальний паспорт на кожного військовослужбовця. За кожною сім’єю закріплений соціальний працівник. Також описана потреба щодо житла. Необхідно 7 квартир, ми цю інформацію передали у Мінрегіонбуд, думаю, що до нового року більшість питань вирішать», - поінформував Кравчук.

Окрім того, усі школярі Луцька, батьки яких є учасниками АТО, можуть безплатно харчуватися в освітніх закладах.

Зауважимо, що Інформаційне агентство Волинські Новини раніше розмістило детальний аналітичний матеріал із інфографікою щодо сімей учасників АТО і самих воїнів, на які пільги і на яку соціальну допомогу вони мають право.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus