USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У Луцьку стартував фестиваль анімації

8 Жовтня 2016 15:37
Луцький анімаційний фестиваль розпочався піснями від відомої актриси озвучення Анни Лев в обласному театрі ляльок.

Про це інформують організатори громадська організація «Імаго».

Фестиваль відкрив керівник «Імаго» Леонід Тивонюк.

«Нашій організації скоро виповниться 9 місяців і нарешті ми народили фестиваль «Задзеркалля», - пожартував мультиплікатор.

Послухати про анімацію прийшли близько 50 глядачів. У приміщенні театру діяла фотозона «Задзеркалля», на фоні якої могли фотографуватися усі охочі.

Відвідувачів заходу вражали світлодіодним містичним шоу учасники студії «LEDANCE». А маленькі танцівники балетної студії «Жизель» виконали танець «Аліса і кролик».

Глядачам нагадали історію української анімації: на екрані з’явилися уривки з культових мультфільмів про трьох козаків, «Ведмедик і той, хто в річці живе», «Острів скарбів», «Аліса у задзеркаллі».

Після цього на сцену театру вийшла відома актриса озвучення Ганна Левченко. Жінка озвучила героїв мільтфілмів «Король Лев», «Футурама», «Південний парк», «Покемони», «Кліфорд», «Кітпес», «Губка Боб», «Тімон і Пумба», «Зоотрополіс».

До слова у мультсеріалі «Сімпсони» жінка озвучила Барта Сімпсона. Вона розповіла, що попри те, що Барта вважають «нарваним тінейджером», вона бачить у ньому філософа.

Тому Анна Лев прочитала уривок з поеми «Сон» Тараса Шевченка його голосом.

«Я вирішила, що саме Барт Сімпсон міг би прочитати уривок з поеми Тараса Григоровича Шевченка «Сон», поставивши скрізь знаки питання замість крапок», - пояснила вона.

Окрім того, актриса разом з залом заспівала пісню з мультфільму «Малята-твійнята» «Музикант».

Насамкінець учасниця фестивалю проанонсувала свій майстер-клас «Академія голосу», який відбудеться сьогодні, о 17:00 в антикафе «Innerspace», що на вулиці Парковій, 5.

Після невеликої перерви на сцену вийшов керівник анімаційної студії «Тунгуру» та мультиплікатор Володимир Ликов. Він розповів, що потрібно для виготовлення мультфільму та як зібрати команду для цього, а також пояснив принципи анімування персонажів.

Окрім того, митець поділився секретами створення анімації для мультсеріалу «Фіксіки».

Мультиплікатор познайомив глядачів з героями нового мультсеріалу «Пригоди тельфів», який знімає його студія. Тельфи - це чарівні істоти, які дарують дітям різні таланти: Фарбочка вчить дітей малювати, Танцюля - танцювати, Планетка розповідає малюкам про природу, Муза Нуза показує живе у світі фантазій, Спортик навчає займатися спортом, Науковчик знайомить дітлахів з наукою, а Майстрик - вчить їх майструвати щось своїми руками.

До слова одну з героїнь серіалу – Планетку озвучує Анна Лев.

Володимир Ликов привіз з собою в’язані іграшки-тельфи, які разом з книгами про цих персонажів продавали у фойє театру.

«Я закликаю вас закохатися в анімацію та почати створювати мультфільми у Луцьку. Європа тут поруч, тому створюйте мультики», - підсумував аніматор.

Майстер-клас Володимира Ликова тему «Як ми робимо мультфільми» розпочнеться сьогодні о 19:00 в антикафе «Innerspace».

Нагадаємо, завтра, 9 жовтня, учасниками «Задзеркалля» стане анімаційна студія «Червоний собака» та актор-звукоімітатор Юрій Коваленко, більше відомий, як Доктор Звук.

Якщо ви не встигли на відкриття фестивалю, то у вас ще є нагода долучитися до фестивалю у другій половині суботу та у неділю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus