USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартував перший чемпіонат зі стрільби з лука. Фото

30 Серпня 2020 14:54
За міжнародними правилами 28 лучників змагаються в Луцьку. Це перші міські змагання зі стрільби з лука, які відбуваються в обласному центрі.

Змагання розпочалися на території Інституту мистецтв ВНУ імені Лесі Українки на вул. Ковельська, 15 сьогодні, 30 серпня.

Після урочистого відкриття змагань, право першому випустити стрілу дали найменшому учаснику змагань – 8-річному Данилу. Далі постріли зробили представники ВНУ імені Лесі Українки та Луцької міської ради.
Вітаючи учасників змагань, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук подякував керівниці клубу «Луцькі соколи» Майї Москвич за ентузіазм та розвиток спорту в місті й додав, що підтримуватиме клуб надалі.

«Ми будемо допомагати розвивати цей спорту, адже хочемо, щоб якомога більше людей займалися спортом, особливо діти. Бо ж, чим більше вони будуть зайняті корисними справами, тим менше часу буде на дурниці та шкідливі звички. Ми обов’язково будемо вас підтримувати і про що домовлялися – буде здійснено», – звернувся до присутніх Ігор Поліщук.

Участь у змаганнях взяли 28 спортсменів віком від 8 до 56 років.
Вони змагаються в 4-з категоріях: «Новачки» на 10 м, «Початківці» на 18 м, «Просунуті» на 18 м, «Просунуті» на 30 м.

На урочистому відкритті змагань, організаторка Майя Москвич розповіла, що нині спортсмени, ніби у дитячому садку, адже мають не професійне, а тернувальне спорядження, а вона, мовляв, у ролі виховательки.

«Ми як в садку, а я вихователька, але йдемо правильним шляхом. Бо для того, щоб піти в школу, треба пройти і цей шлях. Дякую усім за підтримку», – наголосила Майя Москвич.

Також вона розповіла, що нині клуб «Луцькі соколи» наповнений, зокрема в рамках проєкту міської ради по бюджету участі придбали 10 луків, на кожному з яких займається зараз 4 людини.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини радник міського голови Ігор Поліщук розповів про наміри у підтримці розвитку цього виду спорту.

«Ми планували відкрити майданчик спеціальний для стрільби з лука цього року на території 19 школи. Тому виділили кошти на ремонт приміщення для клубу, це близько 400 тисяч гривень, там необхідно буде виділити ще кошти, це зробимо наступного року.
Також долучилися до фінансування цих змагань, профінансували трохи більше 30 тисяч гривень, щоб вони відбулися на належному рівні. Ми бачимо, що дуже цікавий вид спорту, доволі нестандартний для міста. Цікаво, що ним займатися можуть люди різних вікових категорій, фізичної підготовки, тому будемо й у майбутньому долучатися до підтримки й розвитку цього виду спорту, зокрема цього стрілецького клубу», – розповів Ігор Поліщук.

Також на урочистостях був ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось. Він анонсував, що на базі університету відкриють секцію зі стрільби з лука.

До слова, олімпійська дистанція стрільби з Лука – 70 м.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus