USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартував третій міжнародний літературний фестиваль «Фронтера»

3 Жовтня 2020 13:01
У Луцьку розпочався третій міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Захід відвідають письменники і літератори з України та Польщі.

Як розповіла Суспільному Волині директорка фестивалю Елла Яцута, заплановані також «прямі» увімкнення митців з Білорусі, Чехії та Литви. Цього року, через карантин, на фестивалі діє попередня реєстрація для відвідувачів.
«Ті, хто скучив за живим спілкуванням та мистецькими подіями, побачать улюблених письменників наживо, але дуже просимо всіх поставитися з розумінням до обов’язкової вимоги дотримуватися обмежень», – розповіла директорка «Фронтери».
У програмі літературного фестивалю заплановано 16 заходів, які відбуватимуться в трьох локаціях.
У перший день відвідувачі «Фронтери» поспілкувалися онлайн з Вітольдом Шабловським (Польща) та Андрієм Бондаруком (Україна), який розповів про книжку репортажів «Як нагодувати диктатора».
Дмитро Лазуткін, український журналіст, продюсер і спортивний коментатор вперше приїхав на фестиваль «Фронтера». Поет презентуватиме свою нову книгу, яка ще й назви не має, про любов.

«Я буду читати вірші із книжки артерія, а також нової своєї книги. Сьогодні лучани почують і побачать те, що ще не презентувалося у Луцьку. Тому для мене це і хвилююче і важливе», – каже автор.
Українська письменниця Маріанна Кіяновська написала післямову до роману литовського письменника і драматурга Річардаса Гавяліса «Вільнюський покер». Видання 1989 року, його видали одразу після падіння Берлінського муру. За словами Маріанни Кіяновської, видання ознаменоване як самостійна і незалежна література.
«Ця книга багато в чому випередила свій час. Люди, які читали Гавяліса не читали цілого корпусу текстів, на які він опирався. Бо він – видатний фізик. Він з 23-х років, одразу після закінчення університету, почав брати участь у високого рівня міжнародних конференціях з фізики», – розповіла Маріанна Кіяновська.
Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» триватиме протягом трьох днів в різних локаціях у Луцьку. ті хто не зміг потрапити на літературне дійство зможуть побачити усе в режимі онлайн на ютуб-каналі.
3 жовтня другий день фестивалю стартує о 14:00. На гостей чекає пряме включення: «Жыве Беларусь! Поети і протести», під час якого відбудуться поетичні читання Марії Мартисевич й Андрея Хадановіча (Білорусь).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus