USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку зі ставка зробили каналізацію

3 Листопада 2014 14:29
Нестерпний сморід уже не перший рік стоїть у районі Кичкарівки. А все тому, що деякі тутешні мешканці та власники навколишніх підприємств із місцевого ставка зробили каналізацію. Через це водойма потроху перетворюється в суцільне болото, - інформує ТРК «Аверс».

Лучанин Леонід Прихода живе біля самісінького ставка. Щороку, як розповів чоловік, біля водойми просто нестерпний сморід, а все через недобросовісних людей: «Щороку вони все більше і більше забруднюються і вже в цьому році взагалі неможливо дихати, а коли ще й тепло то настільки сморід… Дуже багато стічних труб каналізаційних стоків як від приватного сектору так і від підприємств».

Ця проблема тягнеться роками, додав чоловік. Однак всім службам і міській владі до цього байдуже. Про цю ситуацію вперше чують і луцькі екологи.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів: «Кожної весни проводиться обстеження і якщо якісь є порушення, приймаються відповідні міри. Як вони кожного року ці спеціалісти ходять дивляться і не бачать цього? Там мешканці якщо й мають, то вигрібні ями».

Із цього й стає зрозуміло як активно в нас працюють екологи. Щоправда, в міській раді про цю проблему на диво знають, як кажуть, уже 10 років.

Як виправдовувався секретар Луцькради Сергій Григоренко, «руки до всього не доходять і міська рада займалася останнім часом більш активно Теремнівськими ставками. Якраз у цьому році прийшли місцеві мешканці, бо вони там облагороджують все своїми силами. То я поговорив з міським головою і ми вирішили, що закладаємо кошти на наступний рік на проект-реконструкцію ставка. А це обійдеться міській казні від 150-ти до 300 тисяч гривень. І відповідні роботи триватимуть довго».

Недобросовісних людей, які запустили в ставки несанкціоновані стоки, у міській раді обіцяють покарати.

Сергій Григоренко: «Є такі винахідники, що так вміло маскують ті викиди. Тобто тут з одного боку малі штрафи, з іншого, якщо керівництво чітко не поставить завдання, ніхто не хоче займатися. Тому проблему треба в комплексі вирішувати, штрафи, оприлюднення імен і відрізання… За наявності коштів в 15-му, 16-му році зробимо реконструкцію так як було з Теремнівськими ставками».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
опа Показати IP 3 Листопада 2014 14:59
Та ви біля паркану будинку м'ясника подивіться! Там же стоки прямо на вулицю пруть, а далі в ставок. Приходять перевіряти, отримують на лапу і нічого не міняється.
Петро Савчук Показати IP 3 Листопада 2014 15:25
З цією проблемою особисто борюсь понад з роки! Не один запит Романюку писав, в тому числі і по мяснику. Принципово: жодна каналізація не повинна виходити у водойми, потрібно боротись нещадно. А як міські чиновники реагують, шановні мешканці-виборці, робіть висновки!
економіст Показати IP 3 Листопада 2014 16:17
Пропоную відкачувати ці стоки і нашим чинушам на подвір'я виливати (в т.ч. Романюку). Тоді напевно відреагують.
Дьодік до економіст Показати IP 3 Листопада 2014 16:59
Да, в Кіровограді був такий чиновник у місцевому УЖКГ - відслідковувах п.скуд, які несанкціоновано влаштовували звалища сміття, вантажив це "добро" на самоскид і вивалював його під ворота хитрованів так, що ті не могли ні вий ти ні виїхати з двора. - Дуже ефективний і дієвий спосіб.
Сергій Показати IP 3 Листопада 2014 17:59
там ще один сильно розумний чоловік побудував прямісінько на березі вигрібну яму ! Волинські Новини можуть поцікавитись чи все по документах правильно тай матеріал можна зробити !
кулібін Показати IP 3 Листопада 2014 23:23
Треба до виходу труб приєднати шланга асенізаційної машини (повної, звичайно) і викачати так, щоб хату г*вном заляло. Тільки так до ***арасів дійде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus