USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Маленьких лучан навчають творити великоднє диво

13 Квітня 2016 20:24
Майстер-класи із виготовлення найрізноманітніших пасхальних атрибутів відбуваються кожні вихідні у Арт-галереї Центрального універмагу. Розпочали хенд-мейд-естафету розписуванням пряників.

Щотижня в Арт-галереї нова гарна традиція, новий виріб, нові емоції. Окрім атмосфери творчості, тут панує ще й дитяче натхнення, щирість і захоплення. У рамках програми «Культура і духовність» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» започаткував навчальну серію хенд-мейду для луцьких діток.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

«Маємо дуже цікаву програму, яка пов’язана із творчістю й спрямована на дітей. Нам хотілося напередодні такого великого свята, яке відзначають у всьому світі, зробити щось цікаве, творче, піднесене для дітей із особливими потребами. У Луцьку їх чимало. Ми тісно співпрацюємо, контактуємо із громадськими організаціями, із садочками для особливих дітей. Фонд вирішив прийти до цих дітей із творчістю», – розповідає про мету проекту заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич.

З 2 квітня до 2 травня в суботу та неділю за посередництвом Офісів розвитку кварталу на творчі уроки запрошують дітей із різних дитячих дошкільних закладів та організацій. На благодійній основі брати участь у заняттях можуть діти з особливими потребами, діти воїнів АТО та діти-сироти, яких підтримує Фонд.
Майстер-класи розпочалися з розписування великоднього пряника. Майстриня Наталя Мартинюк сама випікає медово-імбирні заготовки, використовує лише натуральні інгредієнти і для печива, і для глазурі. Вона зайнялася таким оригінальним видом творчості під час декретної відпустки, аби потішити своє маля, але хобі стало улюбленою справою. На її думку, будь-яка творчість – це розвиток.
«З дітками завжди дуже цікаво працювати. А ці прянички, як трішки підсохнуть, можна або з’їсти, або залишити. Вони можуть зберігатися до шести місяців, бо там дуже багато меду і прянощів», – зазначає Наталя Мартинюк.
Крім майстер-класу, у галереї можна помилуватися роботами всіх 14 майстринь, що працюватимуть із дітками. Це та творчість, у якій найбільше тепла рук, любові, сонця, весни. Майстрині, які беруть участь у проекті, працюють в унікальних техніках декоративно-прикладного мистецтва: декупаж, скульптура, бісероплетіння, лялька-мотанка, текстильна іграшка, вишивка тощо.

Тому кожен урок буде особливим, а річ, яку виготовили власноруч, – неповторною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus