USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку з'явилася сучасна лабораторія контролю якості харчових продуктів

11 Березня 2015 17:50
У лабораторію «Стандартизації та контролю якості харчових продуктів», яка існує з 2007 року при Волинському технікумі Національного університету харчових технологій, закупили нове обладнання. А вже сьогодні, 11 березня, організували офіційне відкриття.

Так, у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» надійшло звернення від директора Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Ігоря Васильовича Корчука. У зверненні колектив навчального закладу і студенти просили виділити кошти для оснащення лабораторії.

Необхідність такої лабораторії очевидна – студенти, які навчатимуться на базі якісного та новітнього обладнання, зможуть стати конкурентноспроможними на ринку праці. Окрім того, кожен охочий зможе перевірити якість продуктів, води, сировини та заморожених напівфабрикатів.

«Ми вивчили необхідність створення такої лабораторії. Студентам важливо вдосконалювати свої теоретичні знання практичними навичками та можливостями. Академічний процес навчання повинен завершуватись прикладним застосуванням ще у навчальному закладі, а не тоді, коли випусники намагаються знайти роботу. Ми хочемо, щоб рівень знань випускників був високим, щоб вони були справжніми спеціалістами у своїй справі. Засновник Фонду Ігор Палиця завжди підтримував розвиток професійно-технічної освіти. Відтак, у попередніх роках за кошти Фонду оснащено 4 різнопрофільних лабораторії. Сьогодні ми відкриваємо чергову, а створення ще 2 подібних лабораторій - в процесі вивчення», - зазначив голова правління Фонду Олександр Товстенюк.

Так, для лабораторії «Стандартизації та контролю якості харчових продуктів» придбали іономір лабораторний, аквадистилятор, люміноскоп, мікроскоп тринокулярний, спектрофотометр та інше устаткування на загальну суму – 134 тисячі гривень.



Під час відкриття присутніми були і студенти НУХТу, і викладачі, і представники управління освіти та науки, поважним гостем став перший проректор університету харчових технологій Яровий Володимир Леонідович з Києва.



«Нам приємно, що є такі спонсори, які розуміють проблеми та потреби освіти, вкладають кошти в майбутнє, дають можливість вчити дітей на сучасному обладнані. Дякуємо представникам Фонду «Новий Луцьк» за підтримку, адже учні отримуватимуть якісні знання, застосовуючи це обладнання. Також хочу подякувати Ігорю Корчуку за відповідальне ставлення до своєї роботи», - зазначив Володимир Яровий.



Своєю чергою, Олександр Товстенюк також подякував Ігорю Корчуку за те, що він турбується про долю своїх студентів.

«Від імені Фонду хочу подякувати Ігорю Васильовичу за те, що він дбає про розвиток навчального закладу, відповідально ставиться до своїх обов'язків директора, докладає усіх зусиль, аби студенти отримали знання не тільки теоретичні, а й практичні», - резумював Олександр Товстенюк.

Ігор Корчук вручив Олександру Товстенюку подяку від навчального закладу. Після перерізання стрічки усі присутні змогли роздивитись устаткування, надане для лабораторії. Завідувач лабораторії Стешенко Ольга Михайлівна розповіла детально, як і де буде використовуватись те чи інше обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Яків Показати IP 11 Березня 2015 17:52
Супер! Контроль якості продуктів - дуже актуальна тема. Молодці!
дідо до Яків Показати IP 11 Березня 2015 17:58
Найкрайщий контроль- це є покупці. Купляють- значить хороший товар. А всякі перевірки чиновниками поширюють корупцію.
ГОСТ Показати IP 11 Березня 2015 19:57
Вже скоро не буде за що ті продукти купувати, а вони тільки якість зібрались перевіряти :)
мішка Показати IP 11 Березня 2015 20:22
скоро вибори, лучани не голосуйте пузом!
Rza Показати IP 11 Березня 2015 20:54
Ну да. 4 роки фонд працює тільки на вибори.Десятки мільйонів допомоги місту і лучанам не враховуються.
Анонім до Rza Показати IP 12 Березня 2015 08:09
А толку? Голосують люди за різних Лапіних...:)))
Лучанин Показати IP 11 Березня 2015 21:06
Ігор Палиця довів свою любов до рідного міста. І факт цей беззаперечний.
Не згоден до Лучанин Показати IP 11 Березня 2015 21:09
Да уж, х.лі тут скажеш...
student Показати IP 11 Березня 2015 21:23
за хабарі, які вони беруть, могли б вже не одну лабораторію відкрити
Виборець Показати IP 11 Березня 2015 23:28
Сашу в мери!!!
ага Показати IP 12 Березня 2015 07:35
Давайте Сашу)
Natali Показати IP 12 Березня 2015 11:14
Хто-хто, а Товстенюк був би кращим мером, ніж Коля. Так що і правда, давайте Сашу. Бо іншої гідної конкуренції немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus