USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку судять правоохоронця

13 Червня 2014 17:22
Луцький міськрайонний суд повторно розглядає справу колишнього працівника правоохоронних органів, якого затримали з 1000 гривень міченими купюрами. Та сам обвинувачений переконує: його підставили колеги.

Нагадаємо, у Луцьку 28 січня 2011 року працівники управління Служби безпеки України у Волинській області затримали начальника сектору боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Тараса Ковальчука. Затримання відбулося в результаті проведення спеціальної операції, повідомляли у ДЗГ МВС України. Спецоперацію здійснили біля будівлі управління УМВС. Згідно з інформацією Служби безпеки України встановлено, що правоохоронець вимагав та отримав тисячу гривень хабара від суб’єкта підприємницької діяльності за непроведення перевірки його фінансово-господарської діяльності.

За три роки відбувся не один десяток судових засідань. Нині справа розглядається повторно. Луцький міськрайонний суд вже виносив вирок по цій справі. Однак Тарас Ковальчук подав апеляцію, після якої послідувала касація, яка подала справу на перегляд до того ж суду.


На оперативному відео, яке переглядали у залі судових засідань сьогодні, 13 червня, видно, що під час затримання з кишені штанів чоловік вийняв пачку 100-гривневих купюр. Під ультрафіолетовим промінням на цих купюрах засвітилося напилення зеленого кольору, а зі зворотного боку було помітно слово «ХАБАР». Барвник зеленого кольору був також на руках затриманого, коли йому посвітили руки ультрафіолетовою лампою.


Згідно з матеріалами слідства, ці кошти – неправомірна вигода, яку вимагав правоохоронець у підприємця за невтручання у його підприємницьку діяльність.

Однак сам Тарас Ковальчук все це заперечує і розповідає власну версію того, як ці кошти опинилися у нього в кишені.

З його слів, напередодні він запланував оперативну закупівлю, яку мав здійснити за власні кошти. Про це він рапортував своєму начальнику, і документ цей збережений. Своїх коштів правоохоронець мав 9 тисяч гривень. Тисячу гривень, якої йому не вистачало, переконує, він позичив, а не вимагав. Таким чином, вважає обвинувачений, його підставили, позичивши «мічені» купюри.
Тарас Ковальчук припускає, що до цієї справи причетні працівники прокуратури, які прикривали гральний бізнес. Бо мовляв, він своєю роботою їх міг викрити.

Однак у матеріалах обвинувачення йдеться, що колишній правоохоронець – корупціонер. І до затримання ретельно підготувалися співробітник СБУ після того, як до них надійшла заява від підприємця про вимогу хабара.

Обвинувачений переконує, що затримання проводилося з порушеннями: йому не надали захисника на його вимогу, а протокол дописували пост-фактум, не на місці затримання, а в управлінні ручкою іншого кольору. Та й про гроші на оперативну закупівлю, працівники СБУ, які його затримували, стверджує, знали, бо пропонували відкласти ці кошти вбік. Також, каже обвинувачений, до нього ще й застосовували психологічний тиск і без потреби закували у наручники.
Після перерви, планували переглянути решту відеоматеріалів та послухати аудіо записи, а для цього були необхідні додаткові технічні засоби. Та продовження судового засідання сьогодні не відбулося - суддя зачитав заяву прокурора, у якій той попросив оголосити перерву, щоб забезпечити технічні можливості перегляду матеріалів. Суд заяву задовольнив. Наступне засідання відбудеться уже в липні цього року.
Попереднє рішення, яке виніс суд у цій справі – 6 місяців перебування у СІЗО. Та колишній правоохоронець вирішив боротися далі, бо переконує, що він не винен. Тому й подав на апеляцію. Нині справу суд розглядає повторно. Обвинувачення своєї позиції не змінило: колишньому правоохоронцеві інкримінують отримання неправомірної вигоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Оглядач Показати IP 13 Червня 2014 17:53
Ті, хто особисто знайомі з Ковальчуком Тарасом Володимировичем, не дадуть збрехати, особливо його колеги: він є контрацептивом найвищого гатунку. Сподіваємося, що зрештою він понесе заслужене багатьма роками "плідної" роботи покарання.
ао до Оглядач Показати IP 14 Червня 2014 23:53
Всі ми понесемо і тебе каснеться. Найвищий - Божий суд.
бугагуєв до Оглядач Показати IP 6 Вересня 2016 19:03
о. а як я то так пропустив. некропост канєщьно, але не можу не підтримати попереднього оратора. ковальчук, ти засранець. привіт тобі з позорно проваленого обшуку 19.01.2004
лпдмуа а простише и Показати IP 13 Червня 2014 18:35
це називаеться :- УТОНУТЬ НА СУШЕ
Дончанин Показати IP 13 Червня 2014 19:57
"На оперативному відео, яке переглядали у залі судових засідань сьогодні, 13 червня, видно, що під час затримання з кишені штанів чоловік вийняв пачку 100-гривневих купюр. Під ультрафіолетовим промінням на цих купюрах засвітилося напилення зеленого кольору, а зі зворотного боку було помітно слово «ХАБАР». Барвник зеленого кольору був також на руках затриманого, коли йому посвітили руки ультрафіолетовою лампою." - А где необходимый при этом протокол соответствующей службы, включающий в себя список номеров купюр в пачке, а также обоснование проведения этой операции (обоснование должно быть утверждено в прокурором)? В данном случае мне плевать на то, виновен либо не виновен обвиняемый. Имеет место нарушение законодательства при его задержании. Следовательно, его необходимо признать невиновным.
лпдмуа а простише и до Дончанин Показати IP 13 Червня 2014 20:11
все правильно
Лучанин до Дончанин Показати IP 13 Червня 2014 20:57
Діма то ти?
Дончанин до Лучанин Показати IP 13 Червня 2014 21:33
Нет, я не Дима.
НЕЛУЧАНИН до Дончанин Показати IP 13 Червня 2014 23:23
а ти знайомий з матеріалами справи ? про порушення при затриманні заяв нема
Василий до НЕЛУЧАНИН Показати IP 14 Червня 2014 02:40
Принимал участие лично ?
Василий до Дончанин Показати IP 14 Червня 2014 02:38
Один из немногих твоих адекватных коментариев.
ПС Показати IP 13 Червня 2014 21:56
Знаю этого деятеля не по наслышке. Меня удивляет тот факт что мало требовал, всего штуку. Обычно брал больше и каждый месяц.
НЕЛУЧАНИН до ПС Показати IP 13 Червня 2014 23:25
я думаю, він вимагав 10 штук, а штуку фальшивими йому всучив підприємець разом з іншими купюрами
ао до ПС Показати IP 14 Червня 2014 23:46
А ти давал?
Знайомий Показати IP 13 Червня 2014 22:28
Кажуть ,що він з глузду з'іхав ! Може , він так прикидаеться ?!
НЕЛУЧАНИН до Знайомий Показати IP 13 Червня 2014 23:25
стопудово, дурку косить
ао до Знайомий Показати IP 14 Червня 2014 23:48
А про тебе нічого не кажуть???
Сёма Показати IP 13 Червня 2014 22:41
коментар було видалено
Діма Показати IP 13 Червня 2014 22:50
коментар було видалено
НЕЛУЧАНИН Показати IP 13 Червня 2014 23:26
зважаючи на його прикид, так і хочеться вірити, що він купив його за гроші, заробленя непосильною працею
007 Показати IP 14 Червня 2014 09:06
хай не бреше, дійсно ходив по підприємцях і під різними причинами натякав, а інколи і відверто говорив, щоб надали "благодійну допомогу".
ао до 007 Показати IP 14 Червня 2014 23:51
Так він і не бреше. На даний час "благодійну допомогу" ВИМАГАЮТЬ майже всі: лікарня, паспортний, учбові заклади і т.д. Ми заручники в нашій державі...
ао Показати IP 15 Червня 2014 00:14
Нормальний чолов"яга. Краще б ловили б дійсно взяточників, а то взятка 1000грн. аж смішно. Я його знаю особисто. Трохи характер має вспильчевий, але коли з ним поговориш, то завжди ввійде в положення. Тарас тримайся правда на твоїй стороні.
Білялучанин Показати IP 15 Червня 2014 01:14
Знаю Тараса вже давно- хороша адекватна людина і знаю багатьох в пагонах які брали і беруть і пишуть отут всяку гидоту -про себе кожен нехай розповість -кому скільки за що брали і давали . Такі вже в нас люди на себе не дивиться а когось бачить, одним словом-українці ,соромно!!!!!
Коваль Показати IP 14 Серпня 2016 11:06
Да хабарник цей Ковальчук, його знае як хабарника весь Луцьк. Гі**о рі***тне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus