USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку судять трьох жінок, які працюють на окупантів

25 Жовтня 2023 09:35
Трьох жінок судять за колабораційну діяльність. Справи розглядають у Луцькому міськрайонному суді. Двоє з підозрюваних обійняли посади на окупованих територіях, ще одна жінка активно сприяла так званому референдуму.

Традиційно на подібні засідання обвинувачені не з’являються, йдеться в сюжеті ТКР «Аверс».

Мешканку невеличкого села на Донеччині судять на Волині. Слідство має підстави вважати, що жінка добровільно взяла участь у проведенні псевдореферендуму так званої ДНР щодо питання входження до складу РФ.

«Добровільно взяла участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» «ДНР» з питання входження до складу РФ на правах суб’єкта РФ на тимчасово окупованій території села Бугас Волноваського району Донецької області як член «дільничої комісії територіальної комісії референдуму центральної виборчої комісії «ДНР», – вказано в судовому витязі.

Як з’ясувала СБУ, жінка обходила приватні домогосподарства в селі, роздавала бюлетені псевдореферендуму, брала активну участь у його проведенні на дільницях та рахувала голоси. Таким чином, вважає слідство, жінка стала колаборанткою.

Друга справа, яка теж перебуває на розгляді в Луцькому міськрайонному суді, стосується мешканки Мелітополя Вікторії Костроміної. Відповідно до підозри, вона добровільно обійняла посаду заступника директора департаменту освіти та науки Запорізької області, а пізніше – першого заступника так званного міністра освіти і науки Запорізької області.

«Будучи заступником директора департаменту освіти та науки Запорізької області, а в подальшому першим заступником так званого міністра освіти і науки Запорізької області, Костроміна забезпечувала реалізацію незаконної державної політики держави-агресора в галузях освіти і науки, а також виконувала інші функціональні обов’язки, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України», – вказано в судовому витязі.

Засідання у цих справах, які було призначено на 20 жовтня, не відбулися.
23 жовтня вкотре не з’явилася на судове засідання й уродженка міста Макіївка Донецької області Юлія Махно. До окупації жінка працювала в комунальному закладі «Центр культурних послуг Волноваської міської територіальної громади» на посаді завідувача відділу. Нині ж її обвинувачують у співпраці з державою-агресором та окупаційною адміністрацією.

«Махно, обійнявши не раніше, ніж 11.03.2022, посаду виконувача керівника незаконно створеної так званої муніципальної бюджетної установи «Волноваський районний будинок культури», добровільно погодилася з пропозицією представників окупаційної адміністрації держави-агресора організовувати та брати участь у проведенні масових політичних та інформаційних заходів на підтримку держави-агресора», – розповідає прокурор Анатолій Семенюк.

Як ззначає слідство, вона була належним чином поінформована про кримінальне провадження та суди стосовно неї, адже були неодноразово розміщені публікації в газеті «Урядовий кур’єр» і на сайті офісу Генпрокурора. Тож вважають: жінка переховується від суду на окупованій території.

Зважаючи на це, прокурор подав клопотання щодо здійснення спеціального судового провадження, тобто без участі підозрюваної. На засіданнях буде присутнім хіба що призначений державою адвокат.

До слова, ці справи щодо колабораційної діяльності не єдині, які розглядає волинська Феміда. Але через неявку обвинувачених підготовчі засідання традиційно переносять з однієї дати на іншу. Однак після ухвал щодо спеціального судового провадження розгляд таких справ пришвидшиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олександр Показати IP 25 Жовтня 2023 12:26
а який запобіжний захід їм обирали, такі як вони коригують кацапські авіаудари , а наша продажна феміда допомагає їм уникнути покарання, досі вони вже за кордоном як біженці та отримують допомогу
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2023 15:02
купа лугандонських тьоток, які кликали путіна, тепер сидять в Польщі як біженці, поприїжджали з окупованих територій через Білорусь. Я особисто таких знаю, влітку на Світязь з Польщі припхалися відпочивати, своїх проросійських поглядів і зараз не дуже приховують, а в Польщі оселилися, бо там звісно краще ніж в росії чи лугандонії скніти, а винними у своїх бідах знову ж таки вважають 'біндер' і 'западенцєв'. Таке враження, що ніхто нічого не контролює у нас, різні канчіти можуть шастати туди-сюди.
123 Показати IP 25 Жовтня 2023 19:51
Звичайна показуха, якщо одним словом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus