USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку святкують День Торта

20 Липня 2016 13:13
Лучанам пропонують разом з усім світом відзначити Міжнародний День Торта. Святкова інсталяція з нагоди солодкого свята миру та дружби чекає на містян в центрі Луцька, біля обласної бібліотеки для юнацтва по проспекту Волі, 2.

Міжнародний день День Торта, який традиційно «смакують» 20 липня, - відносно молоде свято, відзначається в багатьох країнах світу з 2011 року. Ініціатором свята став міжнародний некомерційний проект «Королівство любові», до якого крім художників, поетів і музикантів, також входять і кондитери. Свято відбувається під лозунгом «ICAKEYOU», що в перекладі з англійської означає «я прийду до тебе з тортиком».

День Торта покликаний розповсюджувати ідеї миру та дружби на планеті через культуру споживання солодкого, що є спільним у всіх солодкоїжок світу.

Серед країн, які взяли активну участь у святкуванні Міжнародного Дня Торта – це Україна, Білорусь, Грузія, Молдова, Азербайджан, Вірменія, Ізраїль, США, країни Європи та Близького Сходу.

Головний методист Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Романюк, організатор свята, запрошує усіх лучан на інсталяцію з нагоди такого солодкого приводу. Бібліотекарі спорудили оригінальний торт із книг, до складу якого увійшла і історія всесвітньої культури, енциклопедія ста великих психологів та навіть біографія Брітні Спірс.
«Це свято мультикультурне. Можна тортом не лише поласувати, а й зробити з нього листівку, привітати своїх друзів. Наша ціль - нагадати людям, що є таке свято, й до кінця дня вони мають чудову нагаду порадувати себе солоденьким» - розповідає Оксана Романюк.

Лучанам, які відвідають свято, обіцяють фото біля «книжкового торту», можливість обмінятися рецептами приготування тортів, ознайомитись з традиційними національними солодощами країн світу. А також - пройти майстер клас пошиття фетрових підставок під гарячий посуд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus