USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили центр реабілітації для онкохворих жінок

12 Травня 2015 18:17
На базі обласного онкологічного диспансеру створили новий реабілітаційний центр, де надаватимуть соціально-медичну допомогу жінкам-інвалідам після мастектомії.

З’явився такий центр завдяки спільним зусиллям громадської організації «Донна», члена депутатської групи «Новий Луцьк» Ірини Констанкевич, Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», облради та головного лікаря диспансера Ореста Андрусенка. Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

Нагадаємо, з проханням про виділення коштів на ремонт приміщення та закупівлю необхідного медичного та спортивного обладнання для потреб реабілітації для жінок у обласному онкологічному диспансері до члена депутатської групи «Новий Луцьк» Ірини Констанкевич звернулися представники громадської організації «Донна». Своєю чергою, Ірина Констанкевич подала відповідний депутатський запит, згідно з яким, у Волинській обласній раді прийняли рішення виділити кошти на ремонт приміщення. А Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» взяв на себе зобов’язання закупити необхідне обладнання.

Так, спільними зусиллями вже сьогодні, 12 травня, центр реабілітації офіційно відкрили. Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» придбав для цієї установи обладнання на суму понад 160 тисяч гривень, зокрема, це - меблі і побутова техніка, спортивне обладнання і оргтехніка.

«Відкриваючи сьогодні реабілітаційний центр, хочу побажати, аби жінки Волині були щасливими та здоровими. Нехай ніколи не хворіють», - зазначила президент ВГО «Донна» Лариса Ященко.

Жінка приїхала на відкриття з Києва. Вона і сама пережила складну операцію, тому дуже добре розуміє та знає, наскільки необхідна така реабілітація для жінок. Зі слів Лариси Олександрівни, психологічна підтримка, фізіопроцедури та лікувальна фізкультура є необхідним для того, аби повернутись у нормальне життя після пережитого.


Про важливість такої реабілітації говорять і самі лікарі.

«У нашій області, на жаль, більше ніж 2800 онкохворих перебувають на обліку з патологією молочної залози. Ми стараємося покращувати умови перебування тих, хто проходить лікування. Але діагностика та лікування це - перші етапи, наступним є реабілітація, яка допомагає жінці жити з цим та адаптуватися. Тому відкриття такого центру – важлива справа. Хочу подякувати тим, хто допоміг зреалізувати такий необхідний проект», - зазначив головний лікар диспансеру Орест Андрусенко.

«Бачимо сьогодні результат гарної співпраці державних, благодійних та громадських організацій. Вкладено тут більше 200 тисяч гривень, які надійшли з бюджету та понад 150 тисяч гривень, які вклав Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Хочу побажати усім жінкам, які будуть звертатись у цей центр, швидкого одужання» , - зауважив начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк.

Ірина Констанкевич, своєю чергою, подякувала представникам громадської організації «Донна», зокрема Людмилі Мельник та Людмилі Головенко за те, що вони прийшли та розповіли про справжні проблеми, з якими стикаються онкохворі жінки. Саме з цього і розпочалася робота над цим проектом.

«Хочу подякувати за щирість, відкриті серця та сили усім, хто долучився до цієї справи. Жінкам з громадської організації за те, що прийшли і розповісти про проблеми, з якими стикаються онкохворі після операцій, Оресту Андрусенку - за допомогу у всіх питаннях, пов'язаних з підготовчими роботами, обласній раді - за те, що виділили кошти на ремонт приміщення. Я вважаю, що заради такий добрих справ варто об'єднуватися, і відкриття такого центру є гарним прикладом плідної співпраці багатьох людей», - зазначила Ірина Констанкевич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
123 Показати IP 12 Травня 2015 19:29
А чого тільки чотири фото благодійниці Констанкевич?
кандидат в члени Показати IP 12 Травня 2015 19:32
Цікаво, констанкевич вже змирилась з горем втрати на минулих виборах, чи ще рана не загоїлась? Оговталась і знову може балотуватись на чужі гроші.
Анонім до кандидат в члени Показати IP 12 Травня 2015 22:26
не пройшла через таких як ти що дав тобі лапін людина робить добро за кошти які їй довіряють а ти сидиш біля компютера бо ти бездар і коментуєш не розуміючи що
мар Показати IP 12 Травня 2015 19:35
хороша справа
Ната Показати IP 12 Травня 2015 20:31
Реабілітація це що тренажерна зала??? Жінкам після пережитого ходити важко! А на тренажерах займатися треба силу.! І зовсім не таку реабілітацію
Я до Ната Показати IP 12 Травня 2015 21:39
Так, так і тренажерна зала також.Жаліти себе не можна.
Н.М, до Ната Показати IP 16 Січня 2016 08:30
Перепрошую, ви дипломований реабілітолог?
Іра Показати IP 12 Травня 2015 21:16
Наталіє, спортивні навантаження, якщо правильно їх підібрати, допомагають організму відновитись. Окрім того, у цьому центрі можна взяти комплекти білизни і тут завжди працюватиме психолог, до якого можна звернутись за допомогою.
Валентина Показати IP 12 Травня 2015 21:36
Я пережила вже дві операції. І як би не фізичне навантаження (я хожу в басейн) я не знаю як би я жила. Не могла підняти руки, не могла внучат глядіти, вони знали, що бабуся на руки небере, може лише обійняти і приголубити, підняти 2 кг. це вже подвиг, зняти з полиці скланку - це неабиякі зусилля. Я дуже рада, що у нас відкриваються такі реабілітаційні центри. Велике СПАСИБІ всім причетним до цього. А скептикам і злюкам краще піти до церкви і помолитись за здоров*я.
кандидату ....і даже Показати IP 12 Травня 2015 22:09
Ото вже маємо "справжнього депутата" Лапіна за "свої" отжаті гроші. Достала політика. Роблять люди добро, дякуй. Палиці моя повага. Його гроші ідуть до людей.
Марія Показати IP 13 Травня 2015 08:24
Дякую Ірино.
лучанка до Марія Показати IP 13 Травня 2015 08:34
Я теж "дякую" Ірино.
Українка Показати IP 13 Травня 2015 08:45
Допомога повинна бути адресною.
Лучанка Показати IP 13 Травня 2015 10:00
нове піар! :-)) реабілітаційний центр!! два тренажери :-)) + стіл Краще б доробили би палати для хворих, а то немає місця де іх класти!!! ... ркабілітаційний центр- ГОЛОСНО ЗВУЧИТЬ !!
мішка Показати IP 13 Травня 2015 12:22
я думаю що треба поставити пару бігових доріжок і батут, реабілітація в рази прискориться
небайдужа Показати IP 13 Травня 2015 13:17
Таку допомогу і увагу можуть зрозуміти тільки ті люди, що пройшли через страхіття онкохвороби, або їх рідні. Дякуємо фонду Ігоря Палиця, що не полишають справи благодійності. Та "дякуємо" тим, хто проголосував за "Патріота" Лапіна. І де ж він , хтось його колись в Луцьку бачив? Деякі лучани повелись на його фото з автоматом і маємо результат. Вірніше не маємо ніякого результату з його депутатства. І тепер чухають лоба і кажуть, що ми наробили. А вже запіздно, хоча ніколи не запіздно,життя то продовжується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus