USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Понад 240 тисяч гривень – на дитячу медицину

13 Червня 2014 13:13
Напередодні Дня медичного працівника, який цьогоріч відзначають 15 червня, Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання та Обласне територіальне медичне протитуберкульозне об’єднання відвідали представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Традиційно благодійники прийшли не з порожніми руками.

Сертифікат на суму 146 тисяч гривень для ремонту хірургічного відділення заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич передала заступнику генерального директора по медичній частині Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Людмилі Гагаловській.

Окрім того, Ірина Констанкевич розповіла, що 40 медичних працівників цього року відпочинуть у Буковелі. Серед них – і працівники Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання.

«Коли ми розглядали звернення, у нас виникла юридична колізія, адже заклади, які потребували допомоги, - обласного підпорядкування, а благодійний фонд за статутом діє на території Луцька. Проте взяли до уваги те, що у педіатрії Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та хірургії Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання діагностуються та лікуються лучани і аналогічних відділень у міському підпорядкуванні немає. Ми працюємо для того, щоб була користь усім, хто отримує медичні послуги. Цього року концентруємося на дитячих відділеннях, дитячих закладах, де є гостра проблематика», - розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

«Приємно, що це для дітей, адже діти – це наше майбутнє. У нас діти лежать місяцями. Особливо в неонатальному центрі, де є і 500-грамові крихітки», - відзначила Людмила Гагаловська.


Про потреби неонатального центру розповів завідувач Микола Гнатів. Він зазначив, що лікарям щоденно доводиться боротися за життя діток з критично малою масою тіла.

Головний дитячий хірург, завідувач хірургічного відділення Володимир Селюк розповів: «Особливо приємно, що Ігор Петрович, будучи губернатором Одеської області, не забуває про Волинь. Наше відділення, а це дитяча хірургія, – єдине в місті. В області є ще тільки 10 ліжок на базі загальних відділень, де надається допомога дітям, роблять операції».

Вирішив допомогти засновник благодійного фону Ігор Палиця і з ремонтом педіатричного відділення Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання.

Генеральний директор ОТМПО Олег Яковенко, своєю чергою, розповів: «У нашому закладі є багато проблем. Ми до всіх звертаємось, проте на прохання допомогти відповіли не всі. З розумінням проблеми і підтримкою відгукнувся Ігор Палиця і його благодійний фонд. В Україні панує епідемія туберкульозу, і Волинь не є виключенням. За останній рік приріст захворюваності склав +31%, а приріст дитячої захворюваності у 2013 році (у дітей віком до 17 років) – 76%, і далі росте. Коли хворіють діти, це нонсенс. Тому ми звернулися з проханням допомогти відділенню педіатрії – єдиному в області, яке займається обстеженням і лікуванням дітей, хворих на туберкульоз. Від усього колективу дозвольте висловити слова вдячності і низький уклін за те, що ви робите, вносите свою лепту у майбутнє, у потенціал нашої держави. Хочу запевнити, що буде все об’єктивно і прозоро як з використанням коштів на ремонт, а це 100 тисяч, так і з вибором працівників, які відпочинуть у Буковелі, адже наші лікарі теж хворіють».


Самі фтизіатри порівнюють себе з пожежниками, які ризикують своїм життям і покликанням обрали благородну мету – загасити полум’я, викликане паличками Коха.

Лікарі поділилися найгострішими проблемами і потребами. Нагальною для вирішення є проблема відсутності туберкуліну. З необхідних 1,8 мільйона гривень у міському бюджеті віднайшли лише 500 тисяч. Проте навіть наявність коштів не врятує ситуацію, адже з початку 2014 року цей препарат на ринку України відсутній. Лікарі стверджують, що МОЗ не провело тендерної процедури щодо закупівлі протитуберкульозних ліків. Тому відчувається відсутність так званих препаратів другого ряду, які використовуються при резистентних формах та необхідного обладнання. З проханням підняти це питання на державному рівні, аби кошти виділили з державного бюджету, лікарі звернулися до Ігоря Палиці як депутата Верховної Ради.

Подякувала за допомогу фонду також завідувач відділення педіатрії, де здійснять ремонт, Людмила Кирилюк.



«Вітаю вас зі святом, бажаю, щоб у ваших буднях було більше радості, задоволення від роботи.

Щоб ви були здоровими, було менше ризиків у такій складній роботі, щоб видужували усі ваші пацієнти», - привітала медичних працівників Ірина Констанкевич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Семен Показати IP 13 Червня 2014 14:57
Бачу передвиборча компанія вже почалась. Палиця на мерське крісло активно просуває Костанкевич.Якщо пообіцяє посадити Романюка, я ЗА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus