USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку урочисто розпочався I Міжнародний конкурс піаністів

3 Травня 2019 15:55
Сьогодні, у концертному залі луцької музичної школи №1 ім. Фридерика Шопена, відбулось відкриття I-го Міжнародного конкурсу піаністів «Шопенівська весна». Його мета – популяризація фортепіанного мистецтва, творчої спадщини Фридерика Шопена, виявлення та підтримка талановитих піаністів а також обмін педагогічним досвідом в методиці викладання гри на фортепіано, йдеться на сайті Луцької міської ради.

До участі у конкурсі зголосилися 89 піаністів з України, Польщі та Білорусі. На урочисте відкриття завітали радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, голова Фундації Георгі Ференцзи, член Міжнародної Федерації Шопенівських Товариств (IFCS), патрон конкурсу Ізабелла Дарска Хавассі, а також професори музичних академій України, Польщі, Білорусі та Угорщини.
«Надзвичайно приємно, що такі висококласні конкурси відбуваються у нашому місті. Ми щиро впевнені, що їх проведення спонукатиме все більше дітей займатися музикою, а тих, хто вже пов’язав себе з цим мистецтвом – працювати ще більш старанно, досягати успіхів та прославляти цим наше місто, область та Україну.

Щиро дякуємо членам жюрі за те, що ви погодилися відвідати наше місто та оцінити виступити конкурсантів, поділитися свої вміннями та знаннями із дітьми. Ми дуже це цінуємо», - звернувся до присутніх Ігор Поліщук у вітальному слові та побажав, аби усі дні конкурсу пройшли із гарним настроєм.
Потому, відбувся концерт за участі симфонічного оркестру школи (керівник Володимир Милогородський, соліст Макар Войнаровський), заслуженого артиста України, професора Київської національної музичної академії імені П.І. Чайковського Юрія Кота та народного артиста Білорусі, професора Білоруської державної академії музики Ігоря Оловнікова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дзідзьо Показати IP 3 Травня 2019 16:09
А як той конкурс отримав статус Міжнародного? Чому не було належної реклами хоча б на Всеукраїнському рівні? Просто так захотілося? Бо приїхало кілька професорів і учасників з Польщі та Білорусі? А де ж дотримання елементарних норм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus