USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

У Луцьку визначили найкращих піаністів «Шопенівської весни»

7 Травня 2017 09:00
Захоплюючим гала-концертом завершився І-й Відкритий дитячо-юнацький конкурс «Шопенівська весна», що зібрав у Луцьку юних піаністів з різних куточків України та з-за кордону.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Конкурс організований департаментом культури Луцької міської ради, Луцькою музичною школою №1 імені Фридерика Шопена, управлінням культури Волинської обласної державної адміністрації за підтримки Державного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв України та за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.

У святковому залі Палацу культури зібралося чимало гостей. Серед них — секретар міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт, Консул генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, начальник управління культури Волинської обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук.

Протягом концерту зі сцени прозвучали найвідоміші твори геніального польського композитора Фридерика Шопена. Майстерною грою на піаніно їх виконували не лише лауреати конкурсу, а й члени високоповажного журі. Неперевершеним виконанням світової класики порадували слухачів лауреат премії імені Л.М.Ревуцького, заслужений артист України, в.о. професора кафедри фортепіано Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського – Юрій Кот, а також лауреат загальнопольських і міжнародних конкурсів піаністів та камерних ансамблів, професор Музичної академії імені Ігнація Яна Падеревського Анджей Татарський.

Потому розпочалася урочиста вітальна частина. Усіх учасників конкурсу, їх викладачів та усіх, хто долучився до його організації, привітав Консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі. Нагороджували юних піаністів-лауреатів конкурсу члени високоповажного журі - професор кафедри спеціального фортепіано Львівської Національної Музичної Академії імені М.В. Лисенка, викладач Львівської музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької Лідія Крих та член Міжнародної федерації Шопенівських товариств, організатор національних і міжнародних Шопенівських піаністичних конкурсів Ізабелла Дарска Хавасі. Найбільше дипломів та відзнак отримали саме вихованці Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена — Тереза Ролінгер-Верзун, Ксенія Собко, Макар Войнаровський та інші.

З вітальним словом до учасників та гостей святкового музичного дійства звернувся виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук.

«Надзвичайно приємно, що у Луцьку проводяться музичні конкурси, які сприяють розвитку творчих здібностей у молоді. Усі учасники конкурсу показали нам надзвичайно висококласну гру та подарували справжню мистецьку насолоду. Запевняю, що міська влада і надалі буде підтримувати творчі проекти та сприяти розвитку високого мистецтва у Луцьку», - наголосив він.

Потому Ігор Поліщук вручив Спеціальну Відзнаку Луцької міської ради та подарунок наймолодшій учасниці конкурсу- Терезі Ролінгер-Верзун. Також Подяки Луцької міської ради отримали члени високоповажного журі.

На завершення директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів та директор Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Ольга Чуріна висловили вдячність міській владі, депутатському корпусу Луцької міської ради та Генеральному Консульству Республіки Польща у Луцьку за сприяння у проведенні конкурсу. Окремо вони звернулися учасників, побажавши їм натхнення та творчих успіхів, аби у наступному році знову до Луцька приїхало багато талановитих дітей, яких об'єднує любов до музики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
фотосесія Показати IP 7 Травня 2017 10:25
Сталін і діти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus