USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку в «Ощадбанку» видали сувенірну банкноту замість 500 грн, - соцмережі

23 Квітня 2018 19:00
Лучанину, який вирішив зняти гроші в касі «Ощадбанку», серед банкнот номіналом 500 гривень трапилася сувенірна купюра.

Про це написав у Фейсбуці Віктор Ярмолюк.

Як зазначив чоловік, у касі йому видали пачку банкнот, яку при ньому ж перерахували. Зі всією сумою він поїхав в інший банк, аби оформити депозит, де при перевірці банкнот йому сказали, що одна з 500-ток несправжня. Більше того купюра виявилася не просто фальшивкою, а взагалі сувеніром.

Віктор застерігає усіх бути уважними і перевіряти не лише правильність суми, а й купюри.

«Шановні друзі, будьте уважні! Сьогодні в мене сталася прикра ситуація з державним Ощадбанком. Перед обідом звернувся у центральне відділення Ощадбанку у м.Луцьк для зняття з картки через касу достатньої суми коштів (дозвольте точну суму не вказувати,не в цьому справа). Єдине, що скажу, що видача була купюрами номіналом 500 і 200 грн.

Касир видала мені перетягнуту стопку купюр номіналом 500 грн та решту по 200 грн. Побачивши, як вона перераховувала на лічильній машинці купюри, в правильності виданої суми не було жодних сумнівів.

Вийшовши з банку, я відразу на авто поїхав в інший банк для оформлення депозиту, так як буду приймати участь в програмі IQ energy (європейській компенсації на утеплення житла), де цей депозит слугує заставою по кредиту на утеплення, оскільки Ощадбанк не входить в перелік банків з яким заключена угода на обслуговування таких кредитів.

Касир цього європейського банку при мені (я це бачив через прозоре скло каси) поклала стопку купюр номіналом 500 грн на лічильну машинку і після перерахунку повідомила, що одна купюра є несправжньою.

Уявіть мій стан і ступор! В одному поважному банку видали пачку грошей а в другому не менш поважному банку виявили несправжню купюру!!! І це при тому, що я як поклав гроші в сумку в одному банку, так звідти дістав вже перед касою іншого банку !!! Я негайно на авто поїхав в Ощадбанк, дорогою побачив, що купюра взагалі виявилася сувенірною!!!

Звичайно, що касир в Ощадбанку категорично заперечила що вона могла видати таку купюру,що в них стоять суперсучасні лічильні машинки які б ні в я кому разі не пропустили б такий фантик. І що я винуватий, що я відразу не перелічив гроші. Я кажу, що перелічувати не було потреби бо я весь підрахунок чітко спостерігав на табло лічильної машинки.

Але ж ніхто не міг подумати, що всередині пачки могла бути несправжня купюра !!!! І де покладена, в центральному відділенні поважного державного банку !!!! Ну як таке могло статися???? Як їхня машинка могла пропустити таку купюру не відбракувавши її ??? Працівники банку розказують, що в них у касі перерахунку сидять тьоті з 25-30 стажем, хоча це далеко не показник. Хтось же підсунув цей фантик,якась же нечесна особа працює в цьому колективі !!!! Вже питання стоїть як довіряти банкам.

Попередній результат відвідування: написана заява на начальника відділення з проханням провести службову перевірку з наступним інформуванням мене через листування, прикладений чек про зняття і цей самий сувенір. Тепер надіюсь на бажання відпрацьовувати зарплату та добиватися результату роботи у внутрішньої служби безпеки банку. Рекомендую всім після отримання грошей в касі не тільки переховувати їх, а ще й ретельно переглядати купюри, може хоч комусь моя пересторога допоможе. Будьмо уважні на кожному кроці!!!» - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Док Показати IP 23 Квітня 2018 19:43
Лічильна машина не перевіряє банкноти, лише рахує. Перевірити можна тільки під ультрафіолетовою лампою, роздруковки на струминному принтері гарно світяться, а сувенірні залежно від типу друку.
Зоряк Шкурян Показати IP 23 Квітня 2018 19:46
Пощастило! Років через сто за цю купюру дадуть багато номіналів. На аукціоні.
Петро до Зоряк Шкурян Показати IP 23 Квітня 2018 20:23
Швидше "срок відсидки" дадуть, на багато номіналів
Вітя Показати IP 23 Квітня 2018 19:56
Фейк.Казка .
До Віті до Вітя Показати IP 23 Квітня 2018 22:07
Чому фейк? Людина легко знаходиться у фейсбуці та не ховається за "видуманими іменами". Більше того, нікого особисто не звинувачує, а описала ситуацію яка сталась з нею, для застороги інших.
Нефейк до Вітя Показати IP 23 Квітня 2018 22:17
Мої батьки отримали пенсію в банкоматі ощадбанку, і декілька купюр номіналом 500 грн. термінали ПБ не прийняли.
123 Показати IP 23 Квітня 2018 21:17
В Ощадбанку може бути щозавгодно... Варто почитати публікації в пресі про непоодинокі махінації з депозитами людей і викрадання коштів. Дякую автору статті, що в черговий раз застерігають людей!!!
Віктор Ярмолюк Показати IP 23 Квітня 2018 21:49
Велике прохання до журналістів: не оприлюднюйте,будь ласка,будь якої інформації до отримання висновків розслідування.Це буде об'єктивно.Дякую.
Цікаво Показати IP 23 Квітня 2018 22:14
Можливо я в чомусь і не правий, але звичайна логіка підказує (можете вважати що надивився серіалів, але ж): звірити відбитки пальців на сувенірній та прилеглих, а також крайніх купюрах пачки. Це докаже причетність або непричетність сувеніра до пачки. Самі ж відбитки докажуть кому і коли (термін коли вони туди потрапили) вони належать. Якщо на сувенірі немає великої кількості відбитків Віктора, то виявляються кому належать відбитки на цьому сувенірі. Звичайно це все мало б зробити відділення другого банку. Вартість експертизи мав би сплатити винуватець. Та й за Законом відділення банку при виявленні цієї "купюри" мало би відразу повідомити службу безпеки банку для подальших розбірок. Цього не відбулося. Ніби ж все дуже просто, але чому так складно?
Інга Показати IP 24 Квітня 2018 08:40
Банки та їх працівники дурять людей. В євронет, банкомат видав порвані 500 грн, з діркою. В приват відмовили поміняти на нормальну, мовляв машин юа для перерахунку не бачить купюру. Ніби вона фальшак. Довелося скинути собі на карту, в цьому ж прмватьанку через термінал. ЯКЩО МАШИНА ДОЯ РАХУНКУ НЕ БАЧИТЬ КУПЮРУ, ЯК ВОНА ПОТРАПИЛА В БАНКОМАТ?
Коза Показати IP 24 Квітня 2018 08:51
Підозра у підробці грошей. Працівником банку має вилучатись купюра і викликатись поліція. А далі розберуться хто і чому підсунув фальшивку. Чому чоловік впевнений що винен ощад? Чому не викликав поліцію? 500 грн. це не такі вже маленькі гроші. Щодо повернення купюр ощаду приватом, то в мене і термінали ощаду відмовляються брати купюри допоки їх не покрутиш в різні боки.
Ніхто Показати IP 24 Квітня 2018 12:27
нічого не буде робити. Я знімала гроші з приватівської карточки в Ощадбанку, банкомат грошей не видав, бо в той день в них був ліміт на певні суми з карток інших банків, а от в Приваті ця операція пройшла як успішна, тобто, що я отримала 500 грн, яких насправді не отримала і з картки моєї вони зникли. Довелось мені побігати тоді з одного банку в інший, і тільки те й робили, що одні відфутболювали до інших, говорили банальні відмазки і по телефону і в реалі. Ледве домоглась, щоб Приват послав офіційний запит до Ощадбанку, на що Ощадбанк дав відповідь, що їх банкомат мені грошей не видав і не міг в той день видати,і що вони зависли десь в Приваті, лише після цього мені повернули моїх 500 грн. Якби не моя наполегливість і те що 500 грн, то для мене гроші не малі, яких я не збираюсь нікому дарувати, то грошики б, як то кажуть, тю-тю. Підозрюю що такі ситуації трапляються й з іншими клієнтами.
Андрій Показати IP 24 Квітня 2018 15:08
Кредит на утеплення можна взяти в УкрСиббанку, без застави депозиту на суму до 150000
Знаючий Показати IP 24 Квітня 2018 22:06
Гроші треба рахувати біля каси тільки тоді можна побачити що отримуєш я у маршрутках і то дивлюся що беру на решту ,кщо пішов від каси претензії не приймаються я у приватні звернула увагу сьогодні на вікні каси написано оголошення
АНАТОЛИЙ ШАНДУРСКИЙ Показати IP 20 Травня 2018 23:12
Те, кто делает сувенирные банкноты, наверняка занимается подделкой настоящих. А кому нужны сувенирные деньги??? - Мошенникам для обмена на настоящие. Так, что они - в одной связке

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus