USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку в парку поблизу Палацу учнівської молоді провели міську толоку

22 Березня 2024 13:08
Вже традиційно парк поблизу Палацу учнівської молоді входить до когорти тих територій міста Луцька, котрі потребують постійного прибирання. Не виключення й цей рік. Після зими тут накопичилось чимало побутового сміття, тож сьогодні з нагоди Всесвітнього дня водних ресурсів, на цій ділянці організували толоку.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

За словами начальника відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, зараз на цій території немає високої порослі та трави, тому все зимове сміття чудово видно і його легко прибрати. «Ця локація — центр міста і, відповідно, найбільша зона нашої відповідальності. Взимку вздовж Луцької дитячої залізниці, яка межує з річкою Сапалаївкою, було проведено вирізання хмизу та самонасіву. У такий спосіб ми підготували собі фронт робіт на майбутнє. Це територія колишнього ботанічного саду, за яким вже тривалий період часу не доглядає Волинський національний університет імені Лесі Українки, і вона в дуже захаращеному стані, тому місто мусить брати на себе відповідальність за цю територію», - розповіла вона.
Читати ще: Дитячу залізницю в Луцьку почистили від дерев. Які плани далі?

До участі в толоці запросили представників трудових колективів природоохоронних організацій, офіси яких знаходяться в безпосередній близькості до цієї локації. Люди прибрали побутове сміття, якого в хащах та зарослях назбиралось чимало.
Секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко висаджував тут дерева. Він констатує, що цьогоріч парк значно чистіший, ніж він був минулого року: «Культура наших людей значно підвищилась, адже не видно дуже сильної засміченості. Попри те, що сьогодні відбувається в нашій країні, хочеться зробити Луцьк комфортнішим, чистішим та кращим».
Загалом висадили 20 кленів гостролистих. Це культурні саджанці, які створять на цій локації прообраз майбутнього парку. А все зібране сміття та сухі гілки вивезли на полігон твердих побутових відходів у село Брище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ГОСПОДАР Показати IP 22 Березня 2024 13:42
Волинському національному університету ім. Лесі Українки важко організувати толоку для активних викладачів та енергійних студентів? Потомилися від навчання? Чи великими Панами стали?
Господарю до ГОСПОДАР Показати IP 22 Березня 2024 20:30
Бачу сам прибирав і рідних запросив до участі, і далеких родичів та сусідів. Тільки викладачів та студентів забув.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus