USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вдев’яте організовують «Ніч музеїв»

10 Травня 2017 16:38
Дев’ятий раз поспіль у Луцьку організовують «Ніч музеїв». Захід відбудеться 13 травня о 20:00 у Художньому музеї в Луцькому замку, повідомляють на сайті міськради.

До Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв», яка традиційно проводиться у Європі та Америці напередодні професійного свята працівників музеїв, долучається у Художній музей Луцька.

«Ніч музеїв – 2017» відбуватиметься за темою «Українське рица́рство: відвага і честь», яка концептуально пов’язана із попередніми, однак акцентує на ще одній, вельми актуальній сьогодні темі звитяги, честі, духовної величі захисників України від найдавніших часів і аж донині.

Епіграфом свята обрано слова зі старовинного Троїцького канта доби Івана Мазепи (Збірник пісень XVII століття під редакцією Михайла Грушевського):

«Гетьма́ну пану подай була́ву,

Всему́ рица́рству вічную славу…».

Ці слова озиватимуться у творах історичного малярства Дмитра Стецька й Катерини Ганейчук, звучатимуть у співі гурту старовинної музики «Хорея Козацька», проникливо бринітимуть в душах кожного учасника дійства…

Колектив музею запрошує друзів, однодумців, усіх, кому небайдуже мистецтво, до участі в цікавому проекті, що містить зазвичай презентації нових виставок, концерти, спільне осмислення актуальних тем, незабутні миттєвості зустрічей із популярними творчими колективами, талановитими митцями, знаними поетами, акторами, музикантами.

Час зустрічі: 13 травня 2017 року (субота), 20 година.

Місце зустрічі: Художній музей м. Луцька – відділ ВКМ, вул. Кафедральна, 1а (Луцький замок).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus