USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вдихнуть життя у старий стадіон

30 Січня 2019 12:43
Стадіон для зайняття спортом, зокрема для гри у футбол, облаштують на місці занедбаного спортмайданчику на вулиці Теремнівській у Луцьку.

Про це стало відомо 30 січня під час 52 сесії Луцької міської ради.

Із зверненням про надання КП «Луцькводоканал» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування спортивного комплексу на вулиці Теремнівській звернувся до депутатів міської ради директор підприємства Віктор Гуменюк.
Однак, питання облагородження уже існуючого, проте закинутого стадіону, викликало чималі дискусії у сесійній залі.

Зокрема, депутат Андрій Покровський поцікавився у доповідача, з якою метою Луцькрада повинна виділяти земельну ділянку, площею в гектар, комунальному підприємству.
На це начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала відповів, мовляв, КП «Луцькводоканал» звернулося з клопотанням про будівництву стадіону для оздоровлення своїх працівників. Зокрема, був розроблений генплан з облаштування спортивного стадіону з усіма необхідними спорудами – роздягальнями, душем тощо.

Однак, таке прохання очільника «Луцькводоканалу» викликало обурення у депутат Павла Данильчука. Він поцікавився, за рахунок чого КП буде будувати спортивний об’єкт, якщо воно повністю дотується Луцькою міською радою.
На це Віктор Гуменюк відповів, що на вулиці Теремніській ще у 1965 році були відкриті спортивні поля, які перебували у експлуатації до 2008 року.

«У 2008 році почалось знищення цього поля, занепад. Коли почались перші громадські ініціативи щодо співфінансування спортивних проектів спільно з міською радою, мешканці подали ініціативу щодо відновлення вищезгаданого спортивного майданчика, бо дітям немає де «поганяти м’яча», - зазначив директор підприємства.

З його слів, працівники КП «Луцькводоканал» створили власну футбольну команду, яка може стати гордістю міста. «Адже приємно, коли комунальне підприємство має ще й власну футбольну арену, де зможе приймати гостей. До сьогодні ми були вимушені ходити по школах, аби тихенько грати у футбол, бо в нас нема відкритих арен для гри», - зазначив Віктор Гуменюк.

Він наголосив, що ліцензоване водопостачання та водовідведення – збиткова діяльність підприємства, оскільки тарифи держави є необ’єктивними та необгрунтованими. Однак, зі слів пана Гуменюка, підприємство має і прибуткову діяльність, хоча він не зазначив яку. Очільник КП запевнив обранців громади, що підприємство здатне відновити футбольне поле, яке протягом 10 років стоїть «в болоті і захаращене» . До того ж він пообіцяв облаштувати на території стадіону сидіння, роздягальню та душ.

Утім, депутат Андрій Козюра різко наголосив, що не буде підтримувати таку ініціативу, оскільки будівництво спортивного майданчика не входить до компетенції «Луцькводоканалу».

«Моє переконання - є відповідне управління у міській раді, зокрема департамент молоді і спорту, і це - його бнзпосредні функції. Ми вже проходили історію, коли ДКП «Луцьктепло» оформлювало земельні ділянки під спортивні майданчики, а потім передавали їх в суборенду та оренду тим структурам, яким це вигідно. Чого водоканал має займатися не подачею води, а стадіоном? Кожен повинен займатися тими напрямками, які передбачені міською радою», - наголосив Андрій Козюра.
Разом із тим, ініціативу підтримав депутат міськради Микола Дендібєрін.

«Це дуже добре, що «Луцькводоканал» має власну футбольну команду. У «Спорт для всіх» роботи непочатий край, адже ми відновлюємо СК «Спартак». А тим часом у Луцьку взагалі нема футбольних полів. Ми просимо у ректора СНУ Коцана дозволу за два тижні, щоби побігати на футбольному полі, облаштованому на території вишу», - зазначив обранець громади.
Його підтримав і депутат Євгеній Ткачук. «Мені сумно це слухати. Особисто я на території свого підприємства зробив маленький спортзал для працівників. Для того, аби стадіон функціонував, не потрібно великих затрат. Люди беруть на себе відповідальність, хіба ж це погано? Це наше КП і воно залишається в нас. Передати землю підприємства в суборенду можна тільки з нашого погодження. Там трошки болото, а «Луцькводоканал» зробить зону активного відпочинку. Це може коштувати до 50 тисяч гривень максимум, але якщо є бажання і ресурси, то чого ж забороняти? Це ж престижно, коли наше комунальне підприємство матиме футбольну команду», - підсумував депутат.
Зваживши всі «за» і «проти», луцькі депутати 24 голосами підтримали ініціативу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
777 Показати IP 30 Січня 2019 12:59
Круто. просит у города 15 лямов.но вместо того чтоб водой заниматься. строит на эти бабки стадион. естественно с платными услугами...какой однако хозяйственный директор
саша Показати IP 30 Січня 2019 13:05
А шо "Луцькводоканалу" вже нема що будувати,очисні зробили,Стир очистили,колектори "благоухають", можна і про спорт подбати ,тим більше грошей кури не клюють у підприємства.
Пісікот Показати IP 30 Січня 2019 13:43
Головне щоб місцеві знову своїх корів та кіз не випасали там. Хороше місце, шкода, що заростає
Богдан Сташинський Показати IP 30 Січня 2019 14:57
Усі об'єкти "Луцькводоканалу" у жахливому стані ... Директор підприємства Віктор Гуменюк займається х... знає чим. Немає плану розвітку і модернізації, у Луцьку воніща така яку не знайдешь в жодному місті України.
Василь Показати IP 30 Січня 2019 16:43
"...футбольне поле, яке протягом 10 років стоїть «в болоті і захаращене» " - ось це повна брехня! Влітку регулярно займаюсь на тому стадіоні, і на власні очі бачу як за ним слідкують - підкошують траву, прибирають, хоча і не знаю які саме структури це роблять. Занедбаним цей стадіон точно не є! Не обладнаний, не облаштований спортивним інвентарем - це факт, таке є. Але він точно не є якимось захаращеним болотом яке всі обходять стороною. Влітку там займається багато людей, спортивних команд, і було б добре якби його облаштували хоч мінімальною спортивною інфраструктурою. Але думаю що цим повинні займатись відповідні структури міста, а не Луцькводоканал....
Олег Показати IP 30 Січня 2019 23:27
Щось цей горе Гуменюк за багато на себе бере
Стас Показати IP 30 Січня 2019 23:30
Нічого йому не давайте і не виділяйте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus