USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відбудеться IX Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників

5 Травня 2018 14:37
13 травня 2018 року на Театральному майдані обласного центру, у рамках відзначення у Луцьку Дня матері, відбудеться IX Всеукраїнський фестиваль “Вишиті обереги єднання”. Ініціатором акції є заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький.

Відповідне розпорядження підписав секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт,повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Так, з 15.30 до 17.00 представники трудових колективів, учні загальноосвітніх шкіл, охочі лучани візьмуть участь в акції спільного вишитого рушника єднання.

Також з 10.00 до 19.00 у Палаці культури відбудеться виставка вишитих рушників.

У рамках заходу - виставки-ярмарки, виставки короваїв та хлібопекарської продукції, благодійні аукціони із продажу вишитих рушників.

Вишитий рушник є важливим атрибутом української культури, що супроводжує українців протягом всього життя. З давніх-давен він – центральний елемент народних звичаїв та обрядів. З вишитим рушником благословляють на щасливе подружнє життя, одружуються, зустрічають гостей, хрестять дітей.

Запрошуємо лучан та гостей Луцька прийти у цей день на Театральний майдан з власними рушниками і стати учасником фестивалю та долучитися до створення спільного вишитого рушника єднання «Вишиті обереги єднання». Просимо мешканців нашого міста, керівників підприємств, організацій, закладів торгівлі та ресторанного господарства тематично оформити вікна та фасади будівель.

Об’єднаймося разом на цьому незабутньому святі для примноження давніх традицій вишитого рушника українського народу, що стане шаною пам’яті кожної людини про свою матір і об’єднання усіх жителів міста Луцька, волинського краю та всієї України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus