USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку відбудеться інтеркультурний фестиваль «Палітра культур»

3 Вересня 2021 08:00
4 вересня у Луцьку в рамках відзначення Дня міста відбудеться інтеркультурний фестиваль «Палітра культур».

Захід відбудеться на Театральному майдані з 11.00 до 20.00, інформують на сайті міської ради.

Представники шести етносів (поляків, чехів, німців, євреїв, кримських татар та вірмен) презентуватимуть свою автентичну музику, пісенне надбання, танці, майстер-класи, національний одяг та страви національних кухонь.

У програмі: презентації у наметах (протягом дня), майстер-класи (16.00 – 20.00), концертні виступи, частування стравами національних кухонь (16.00 – 17.30).

З детальним переліком заходів з нагоди Дня міста можна ознайомитись тут.

Довідка

Луцьк – багатокультурне місто, де створено та ведуть активну діяльність понад 15 національних товариств. Найчисельнішими серед них є представники польської, німецької, чеської, єврейської, ромської, вірменської та кримотатарської громад.

Місто активно співпрацює з національними меншинами, що проживають на його території.

У Луцьку вже стало традицією проводити Дні національних культур. Метою таких заходів є промоція та популяризація культури, звичаїв та традицій національних меншин, які проживають спільно з мешканцями міста, налагодження міжкультурних та соціальних зв’язків, проведення спільних культурних, мистецьких та освітніх заходів, кінопереглядів, екскурсій та частування національними стравами представлених меншин.

З 2017 року у Луцьку проводиться інтеркультурний фестиваль «Палітра культур», метою якого є популяризація культурної спадщини та традицій народів, які проживають на території Луцької міської територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Га? Показати IP 3 Вересня 2021 12:50
Якщо вони так пишаються своєю культурою,чому страждають на чужині? Батьківщина чекає, кордони відкриті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus