USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьких фахівців запитають, як розвивати Старе місто

21 Травня 2015 11:58
Як Старому місту розвиватися і як його зберегти? Чого не вистачає Старому місту для того, аби воно жило і розвивалося?

Про це міркували депутати міської ради під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 21 травня.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді планують створити контрольну комісію, щоб подолати протистояння дирекції державного історико-культурного заповідника та виконавчих органів міськради.

Нагадаємо, 29 листопада 2012 року міська рада ухвалила рішення про перспективи розвитку зазначеної пам'ятки, якими передбачила цілий комплекс заходів, аби зрушити з місця проблеми заповідника: забудову, регенерацію конструкцій, утримання та благоустрій тощо.

На жаль, це рішення не виконали за жодним пунктом, тому і пропонують створити тимчасову контрольну комісію міськради, аби узгодити роботу дирекції державного історико-культурного заповідника, що підпорядковується облдержадміністрації, та виконавчих органів міської ради.

Наразі ці органи, на думку Богдана Шиби, «працюють врізнобій», тому не виконується ані генеральний план забудови Старого міста, ані інші комплексні заходи з охорони культурної спадщини.

Однак паралельно з цією комісією депутати пропонують створити громадську фокус-групу, яка б напрацювала пропозиції розвитку старого міста.

Депутати проголосували за відповідне протокольне доручення. Так, депутати рекомендують відділу збереження історичної спадщини сформувати фокус-групу не з депутатів, а з науковців, краєзнавців, журналістів, архітекторів, представників громадських організацій, яка б напрацювала пропозиції розвитку.

Крім того, до цієї роботи пропонують залучити міжнародних експертів в рамках проекту Ради Європи «Комос», де бере участь Луцьк.

Таку фокус-групу пропонують створити за 2 тижні. І винести це питання на затвердження наступної сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ольга Показати IP 21 Травня 2015 12:02
В першу чергу закрити "Старий ринок"
Р Показати IP 21 Травня 2015 12:23
Ви задовбали вже з тим ринком, він вам в скалка в ж.пі чи що? Цей ринок - єине місце в центральному районі де можна купити свіжі овочі- фрукти-зелень, а не муляжі з супермаркетів. Мені особисто зручно, що ринок знаходиться саме там, бо за обідню перерву можна встигнути купити все що потрібно.
До Р Показати IP 21 Травня 2015 13:38
Йдеться про розвиток ВСЬОГО міста,і якщо люди захочуть перенести той т.н. ринок та розвивати туризм,то придеться ходити в інше місце за зеленню,привикнете.
злий луцький фахівец Показати IP 21 Травня 2015 14:33
зріняти з землею все старе місто і замок, а на цому місці відкрити котеджне містечко щоб зручніше по натуральні продукти на ринок ходити було.
Анонім до злий луцький фахівец Показати IP 21 Травня 2015 16:39
Навести порядок в "Старому місті "прибрати смітя, покосити траву .Ходить багато туристів і стидно за все це сміття
вовк до Анонім Показати IP 21 Травня 2015 19:26
багато то 10.? видати їм коси хай косять чого дурно лазити біля замку. Знести старі халупи і розшрити Ринок до центру.Туристи з Горохова будуть за зеленню приїзджати. Нужник спочатку збудуйте а тоді туризм будете розвивати
1234 Показати IP 22 Травня 2015 09:27
1. Розробити стратегію і PR кампанію (в ЄС і Україні) на 5-10 років на основі громадських слухань і інвесторських проектів. 2. Перенести ринок на гпз (безперечно не в один день). 3. Старе місто зробити пішохідною зоною, без парковок (парковку на місці базару). 4. Перекласти бруківку, тротуари, оновити фасади, зелені насадження, іноформаційні джерела і т.д. Зробити доріжку навколо самого замку. Організувати кілька піших маршрутів включно з парком. 5. Надати на декілька років безкоштовно в оренду порожні площі для підприємців з метою розвитку туризму: кав'ярні, сувеніри, ярмарки народного промислу і тд. 6. Проект завершити за +- 5 років в залежності від наступного мера. Червоний мер на це не здатен. Решту підкажуть люди. І найголовніше, будувати інфраструктуру навколо самого замку, бо це насліддя наше і наших дітей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus