USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьк: відбулась прем’єра однієї з найочікуваніших кінокартин

30 Січня 2014 18:43
Довгоочікувана прем’єра стрічки «Вій» у форматі 3D відбулась сьогодні, 30 січня, у кінокомплексі Adrenalin City.

Фільм знятий за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя, але не є її точною екранізацією. Режисер фільму Олег Степанченко є також співавтором сценарію.

Ще до виходу стрічки, її назвали однією з найочікуваніших прем’єр 2014 року. Події в картині відбуваються у XVIII столітті. Картограф Джонатан Грін здійснює подорож в Східну Європу. Минувши Трансільванію, він розуміє, що заблукав. Неабияк поблудивши в тумані, опиняється в невеликому козацькому поселенні. Народ живе тут в самітництві, захистивши себе від будь-яких контактів з рештою світу. Що приховують жителі хутора? Чого бояться і чому ховаються? Вчений вирішує розгадати таємницю, пов'язану з ім'ям незвичайного міфічного створіння - Вія.
Враження від фільму у глядачів були, кажуть, здебільшого позитивні. Хоча дехто зауважив, що не дивлячись на якісні спецефекти та комп’ютерну графіку, радянська екранізація 1967 року є більш лячною та моторошною.

«Але я вважаю, що порівнювати ці карти недоречно, кожна цікаво по-своєму. Стара екранізація більш близька до оригіналу, а сучасна адаптована до віянь теперішньої кіномоди», - розповідає глядачка з Луцька вже після перегляду. Додає, що, поза конкуренцією – оригінальна повість Миколи Гоголя.

Зазначимо, що на роль головного героя - мандрівника і картографа Джонатана Гріна – розглядали кандидатури Венсана Касселя, Джейсона Стейтема, Бреда Пітта, Брюса Вілліса, Кіану Рівза, Пірса Броснана, з кожним з них відбувались офіційні переговори.

Загальний бюджет картини становив 26 мільйонів доларів. Робота над декораціями тривала більше 6 місяців. Як результат, на місці зйомок з’явилось ціле селище з 21 будинком, сторожовою вежею, високим частоколом, старовинними гарматами та іншими атрибутами часів, характерними для України XVIII століття.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Був! Показати IP 30 Січня 2014 18:45
Можна сходити.
Теж бачив Показати IP 30 Січня 2014 18:53
Ну так... "в дусі сучасного кіно". Погано це, чи добре - кожен вирішує для себе сам.. )
був Показати IP 30 Січня 2014 22:21
Гарна гра акторів, 3Д присутнє грамотно, і десь двічі можна вср...я за фільм
не був Показати IP 31 Січня 2014 00:58
ви шо там розважаєтеся?????!!!!!! всі на майдан !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Александр Показати IP 31 Січня 2014 10:20
Я не думаю, что много людей видело фильм 67го года, т.к. в 68м он уже лег под сукно, как идеологически вредный)) Но там Варлей - действительно красавица!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus