USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відбувся форум щодо підтримки сімей у догляді й вихованні дітей у громадах

22 Березня 2024 10:55
В обласному центрі Волині пройшов форум з розвитку соціальних послуг у територіальних громадах «Заради дитини та сім’ї». Він об’єднав представників влади та органів місцевого самоврядування Волинської, Львівської та Закарпатської областей, представників управлінь соціальних захистів та служб у справах дітей, сектору освіти, а також громадських активістів. Тобто усіх, хто найбільш залучений до створення та розвитку соціальних послуг у громадах для сімей з дітьми.

До заходу також долучилася заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук, інформує пресслужба ОДА.

«Кожен з нас знає, що найцінніше – це наша родина, це там, де нас люблять такими, як ми є. Також ми знаємо, що сім’я – це найбезпечніше середовище, яке потрібне дитині, – сказала заступниця очільника області. – Тож сьогодні ми маємо можливість поспілкуватися з вами про ті послуги, які вкрай важливі, особливо під час війни і які впливають на долю наших дітей. Разом з громадами ми маємо підтримувати сім’ї та запобігти проблемам, які можуть виникнути. Тобто разом напрацювати механізми та соціальні послуги, щоб наші дітки зростили тільки у люблячих родинах».

Читати ще: Дітей з Волині запрошують намалювати їхні космічні мрії: стартував конкурс

Під час форуму відбулися панельні дискусії про розвиток та доступність соціальних послуг на рівні територіальних громад для дітей та сімей з дітьми. Це є важливим етапом у втіленні національної стратегії трансформації системи інституційного догляду та виховання дітей.
«Щоби не створювалося на рівні держави, яка би не була політика, якщо ця політика не втілюється на рівні громади, на рівні конкретної людини та сім’ї – то у ній немає сенсу. Тому ми з вами зібралися, аби на місцях забезпечити права кожної дитини на зростання у сімейному оточення», – зазначила голова Координаційного центру з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей при КМУ Ірина Тулякова.

Вона також розповіла, що наразі основним завданням є підтримка сімей у громадах. Тобто допомогти їм у догляді й вихованні дітей завдяки соціальним послугам на місцях, аби запобігти вилученню дітей з родин. Якщо це не допомогло, то створити для цих діток альтернативу – сімейну форму виховання.

Читати ще: «Дітям важлива соціалізація»: як працює простір для дітей з інвалідністю та постраждалих від війни у Луцьку

Форум відбувся у межах спільного проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Центру соціальних послуг «Джерело» (м.Львів), який реалізується у 20 громадах Львівської, Волинської та Закарпатської областей за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus