USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.86

Перший крок до відкриття власної справи: клієнтки «ВОНА хаб. Луцьк» успішно пройшли курси кондитерок

29 Вересня 2023 08:09
Жительки Луцької громади отримали сертифікати про проходження курсів кондитерської майстерності.

Можливість пройти ці курси безплатно жінки отримали завдяки проекту «ВОНА хаб. Луцьк», який реалізовує Фонд народонаселення ООН в Україні (UNFPA) за фінансової підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги (USAID's Bureau for Humanitarian Assistance).

Навчання відбувалося за авторською програмою Світлани Скопюк на базі кондитерської майстерні «Світ десертів DolceStory».

Усі отримані знання жінки одразу відпрацювали на практиці.
Протягом курсу вони опановували техніки приготування різних десертів, вивчали види тіста й начинок, як правильно обирати якісні продукти та інвентар.

Читати ще: Понад тисяча врятованих доль: на Волині вже рік працює хаб для жінок, які зазнали насилля

Окрім того, Світлана Скопюк розкрила всі секрети та тонкощі приготування таких десертів, як макаруни, чизкейки, кекси, зефір, пташине молоко, медові рулети та бенто тортики.
На врученні сертифікатів начальниця управління соціальних служб та сім’ї, дітей та молоді Луцькради Ліна Галан привітала випускниць із тим, що вони уже зробили перший крок до фінансової незалежності та відкриття власної справи.
Проєкт «ВОНА хаб» – це кар'єрний хаб для жінок, які постраждали від домашнього насильства та\або опинились у складних життєвих обставинах (інвалідність, ВПО, дружини захисників, тривале безробіття тощо).
У хабі жінки можуть отримати психологічну допомогу, кар'єрне консультування (профорієнтування, допомога у складанні резюме та проходження співбесіди). Окрім цього, на постійній основі тут відбуваються освітні тренінги для покращення економічної спроможності жінок.

Проєкт реалізовують за співпраці з благодійними організаціями «Благодійний фонд «СИНЕРГІЯ ДІЇ» та «Благодійний фонд «Butterfly».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 29 Вересня 2023 14:50
Дівчат, ну молодці! Справді чудовий проект для жінок в цей важкий час! Але шапочки та рукавички можна було б одягнути. Навіть заплетене чи зібране волосся не гарантує, що жодна волосинка не впаде в їжу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus