USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відкрили сучасне пульмонологічне відділення

9 Вересня 2016 14:45
Волинська обласна клінічна лікарня пишається новим здобутком. Пульмонологічне відділення, яке почали реконструйовувати ще з 2009 року, нині вже готове приймати пацієнтів. Реконструкція затягнулася через тривалий процес оснащення сучасною апаратурою, в тому числі зразками обладнання, якого в Україні ще не має жоден заклад такого рівня.

Відкриття пульмонологічного відділення відбулося сьогодні, 9 вересня.

Зі слів голови облради Ігоря Палиці, який був присутній під час заходу, цінність лікарні - у кваліфікованих працівниках. Він каже: маючи сучасне обладнання і хороших спеціалістів, на базі лікарні можна створити потужну медичну школу, де свій досвід лікарі зможуть вдосконалювати і передавати іншим.

«Створивши науковий центр в лікарні, ми зможемо претендувати на те, щоб при лікарнях відкривали медичні факультети», - наголосив Ігор Палиця.

Як пояснив головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор, відкрити відділення – це не головне. «Головне, що ми зробили його сучасним, європейським, оснастили його найновішим обладнанням. Приміром, при захворюваннях легень треба робити флюорографію. Найбільша проблема – опромінення. На старих апаратах доза опромінення складає 1, на новіших – 0,6, а на тому, що з'явився у нашому відділені - 0,1. Тож тепер можна робити це дослідження і не боятися опромінення», - розповів він. Так, з його слів, серед причин смертності 5 місце посідають хвороби органів дихання. Найстрашніші з них – вірусні та бактеріальні пневмонії.

Власне, пульмонологічний центр, розповідає завідувач відділення Олег Яковенко, розрахований на 25 ліжок для стаціонарної допомоги. Але, водночас є змога обстеження і лікування в амбулаторному режимі.

«Основний профіль третинного рівня допомоги – це важкі пневмонії, бронхіальна астма, хронічні обструктивні захворювання легень, синдром нічного апное. Пульмонологія є однією з пріоритетних в усьому світі. Але у нас чомусь про неї згадують, коли вже люди помирають від пневмонії. Тому дуже добре, що пульмонологія стала одним з пріоритетних напрямків», - зауважує він.
Сам медик нещодавно повернувся зі всесвітнього конгресу, який відбувався у Лондоні, а донедавна навчався за кордоном. А вже сьогодні показує палати і оснащення. На вході в коридор – червона стрічка, яку мають перерізати, а за дверима – крім нових стін, меблів та сантехніки – цілий комплекс обладнання. На першому поверсі – ординаторська, кабінети медичного персоналу та діагностичні кабінети.

Тут проводиться діагностика, розповідає лікар УЗД Микола Литвин: «Щоб поставити правильний діагноз, треба з’ясувати, чи це таки пульмонологія, чи хвороба серця (яка теж може давати задишку, кашель) чи це хвороба печінки, чи це інша хвороба, яка маскується».
В сусідньому кабінеті - єдиний в Україні апарат вартістю майже 3 мільйони доларів – ультразвуковий апарат преміум-класу для діагностики патології печінки, жовчного міхура, лімфовузлів, селезінки, підшлункової залози. Тут можна визначити ступені фіброзу печінки при гепатитах, без гістології з’ясувати, доброякісна, чи злоякісна пухлина м’яких тканин, - розповідає завідувач відділенням функціональної та ультразвукової діагностики Юрій Порчук.


Є у відділенні й комп’ютерний аспірограф, який визначає ступінь запалення при бронхіальній астмі.

На другому поверсі – власне, саме відділення з палатами, постом медсестри, відеоспостереженням, портативними апаратами, які можна легко завозити.
До слова, у відділенні є палата для пацієнтів з синдромом нічного апное. Це - розлад дихальної функції, що характеризується періодичними зупинками дихання уві сні. Крім нічних зупинок дихання для синдрому сонних апное характерні постійне сильне хропіння і виражена денна сонливість.

В цій палаті є відеокамера, аби спостерігати за пацієнтами уві сні. А під час діагностики пацієнту чіпляють спеціальні невеликі датчики, які визначають рівень кисню в еритроцитах. У здорових людей він має бути на рівні 100%, у хворих на синдром нічного апное – може бути 50% і менше. Як результат – нестача кисню в крові, що може призвести до плачевних, чи й летальних наслідків.
Суму коштів, витрачених на це відділення, в лікарні не називають. Кажуть, порахувавши вкладені гроші за ці роки в гривневому еквіваленті, то виходять солідні суми. Але кошти, переконують – залучені, а не бюджетні.

Насамкінець голова обласної ради Ігор Палиця, відвідавши заклад, зауважив: найголовніша цінність лікарні – висококваліфіковані фахівці. І додав: обласна влада готова підтримувати навчання медиків, аби вони найкраще привозили сюди, де лікуються волиняни.
«Так, тут є багато сучасного обладнання. Але найцінніше – це ваш досвід, це те, що ви знаєте, вмієте і це треба передавати іншим. Тут варто створити потужну медичну школу, де ви свій досвід можете вдосконалити і передати іншим. Створивши науковий центр в лікарні, ми зможемо претендувати на те, щоб при лікарнях відкривали медичні факультети. Якщо від нас потрібна допомога, щоб фахівців відправити на навчання, аби ті привезли найсучасніший досвід - ми шукатимемо гроші для цього», – резюмував голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
Лариса Показати IP 9 Вересня 2016 14:51
І це все буде доступне нам простолюду.Не вірю.За це все бкдкть дерти по 1000,хто буде діаностуватись. А ніхто.А цей Сидор олігарх і хабарник уже скільки буде красти.Невже нема ким замінити? Страшно гірко дивитися на це все. Ми раби і нікому непотрібні,коли нами керує така нечисть.
Анонім до Лариса Показати IP 9 Вересня 2016 23:41
Хто хворий.буде шукати гроші.і буде діагностуватись.щоб в Київ не їхати.ага Якби всі такі були як Сидор Може краще б лікували.а то дехто з персоналу мнить себе наполеоном.а толку мало.скільки хамів по відділеннях.тільки обсуждають поза кутками.а ти прийди і скажи в очі. Слабо????.а така нечисть як ти нехай краще не працює медиком.тому що люди хворі приходять.а не на гульки І з таким світосприйняттям так і будеш рабом.запитай себе що ти можеш зробити на його місці??а нічого .тільки обіс...ти.мало він вас ганяє там.
До Лариса Показати IP 9 Вересня 2016 15:25
Чи по кишені простій людині - це справедливе питання. А Сидор, професійний менеджер. Багато якісної апаратури є в Луцьку, завдяки Сидору. Тому немає потреби їхати до Києва. Іван Миколайович, Ви молодець.
Я до До Лариса Показати IP 9 Вересня 2016 16:02
Що Ви маєте на увазі - "Чи по кишені простій людині"? Якщо оплату за діагностування тощо на якісній апаратурі ВОКЛ, то чиї кишені Ви маєте на увазі? Хто і кому повинен платити за те, що є БЕЗКОШТОВНИМ? Конституція України. Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування. Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності. Прочитали? І до чого тоді Ваша писанина та підтримка здирництва? Відчувається рука лікаря - хабарника!!! Чи не так?
Анонім до До Лариса Показати IP 9 Вересня 2016 23:42
Я підтримую на всі 100
Василь Показати IP 9 Вересня 2016 15:39
Скільки гарних фотографій... Ніколи в житті не бачив холтерівське моніторування сна. Це дійсно лікарня №1 у світі, т.я. такого обладнання більше взагалі ніде немає (або має іншу назву та призначення, але це не головне). І хотілося б ще спитати Алоїса Йосипа Хуру який вплив на функцію легень має шизофренія, наприклад, або хвороби кісних тканин та суглобів хоча б.
Петро до Василь Показати IP 9 Вересня 2016 16:33
Ви надто мудра і допитлива людина.Невже ви не помітили наскільки гарна сама вивіска.Саме вона і ставить ВОКЛ в одному ряді із провідними лікарнями світу
Цікавий до Петро Показати IP 9 Вересня 2016 18:27
Холтерівський добовий моніторинг ЕКГ - такий метод є, а от чому 12-годинний моніторинг сну в табличці названо холтерівським? - це видно перемудрив Яковенко з піаром. Хоча мо в Англії такого набачився і шось наплутав. Головне шо таблички гарні.
До цікавого до Цікавий Показати IP 9 Вересня 2016 21:26
Є така штука під назвою полісомнографія, за допомогою якої під час сну визначають і показники ЕКГ! Ну може і переплутали з прізвищем Холтера, ну і що? Тому, Пєтя, не чипляйся до таблички!
Лєна до Цікавий Показати IP 9 Вересня 2016 22:33
Таблички і показуху Яковенко робити вміє і любить. Що є то є.
Лєна до Петро Показати IP 10 Вересня 2016 00:54
Відділення звичайно класне, але в пульмонології поставити узд апарат за 3 млн. Доларів це якийсь перебор. Або помилка. Нашо він там такий потрібен, навіть за 3млн гривень, це тупі витрати наших податків. А який відкат там уууу.
Володимр. до Василь Показати IP 9 Вересня 2016 20:25
Василь,доволі дотепено)))Особливо,про шизофренію
Волинянин Показати IP 9 Вересня 2016 16:04
"...Суму коштів, витрачених на це відділення, в лікарні не називають. Кажуть, порахувавши вкладені гроші за ці роки в гривневому еквіваленті, то виходять солідні суми. Але кошти, переконують – залучені, а не бюджетні... " А чому б і не назвати? Адже залучені кошти - це ті самі людські добровільно-примусові пожертви. А вже при госпіталізації в нове відділення люди знову платитимуть, тільки вже більше - бо ж умови перебування покращились. І за розподілом залучених коштів ( на відміну від бюджетних) на такі ремонти держава не може контролювати, бо ж то благодійні пожертви людей. Тому вдвічі вигідно такі ремонти проводити, та ще й піаритись на цьому+ священики+влада. А народ заплатить за все...З миру по нитці - бідному( Сидору і іже с німі) сорочка...
Каземат Показати IP 9 Вересня 2016 16:28
Це просто музей а не відділенння
Dj Показати IP 9 Вересня 2016 16:54
А паласами застелили "недороблену" підлогу?
Самарянин Показати IP 9 Вересня 2016 16:55
Суму не називають щоб не вичислити суму відкатів Сидору і ко. Палиця молодець, каже діло, головне це фахівці, а їх обмаль(( Ці підписані прилади і ліки, це така дешева показуха, що думаючих людей нудить.( ну,але перед Палицею треба вислужитись це зрозуміло, показати цирк шапіто, і сказати що в нас еуропа в надіє на те, що голова обл ради ще раз погладить по голівці і продовжить контракт)))Сидора потрібно міняти, це факт, знищив кадровий потенціал ВОКЛ і Палиця це знає... Так що міська лікарня- рулить, а лікарі обласної, нажаль, пасуть задніх.. Особливо урологія, хірургія і т.д, це не відділення , а біль області, нема до кого іти, нажаль.
Володимр до Самарянин Показати IP 9 Вересня 2016 20:33
Впринципі,досить спокійно відношусь до таких висловлювань.Але не бідьте голослівними-в чому саме міська лікарня рулить???І якщо не складно,вкажіть методики,які виконують в міській лікарні ,але не виконують в обласній? ХОЧАБ ОДНУ МЕТОДИКУ??? Не дуже гарно,гадити на колег інкогніто.Колега,напишіть своє прізвище,коли говорити про чийсь низький кваліфікаційний рівень.
КУМ Показати IP 9 Вересня 2016 17:01
Зайдіть в поліклінічне відділення ВОКЛ,основу основ і все стане зрозумілим.Клінічна лікарня?Це дуже сумнівно...Таке враження,що депутату верховного совета ссср Сидору,60."Не хочеться вірити,але може дійсно мафія безсмертна..."Жарт.Але всім здоровя і ніколи туди не попадати.
кума до КУМ Показати IP 9 Вересня 2016 23:51
Вот що ти за людина така???коли жаба вже покине тебе??
Смішно Показати IP 9 Вересня 2016 18:19
Ще хор МВД на відкриття забули запросити! Коли вже ця вакханалія закінчиться? Коври в лікувальному відділенні - то вже верх невігластва. Видно з дому хтось благодійно приніс або якийсь вдячний пацієнт.
Славко до Смішно Показати IP 9 Вересня 2016 21:16
А про хор МВД влучно! Згідний! Всі прибігли. Три місяці чекали коли у всіх співпаде з вільним часом.
Лікар Показати IP 9 Вересня 2016 18:50
Перш ніж когось осуджувати та критикувати, то спершу подивіться на себе, подумайте про те, що Ви особисто зробили для нашої країни, який Ви особистий внесок зробили в розвиток нашої країни, медицини тощо!?! Простіше всього язиком молоти зі злобою та із заздрістю писати негативні коментарі!
Андрій. Показати IP 9 Вересня 2016 20:37
Читаю,що багато,переживають за залучені кошти і плетуть повну дурню.Більшість коштів залучив Олег Констянтинович самостійно.Він людина не проста,але в даному випадку молодець.
Ольга до Андрій. Показати IP 9 Вересня 2016 22:27
Побори з бідних хворих селян - хіба це залучення коштів? Примусові добровільні внески - хіба це залучення коштів?
Знаючий до Андрій. Показати IP 10 Вересня 2016 00:24
Хочеш бути заввідділенням - мусиш зробити " власними" силами ремонт у відділенні, якщо ні - знайдуть іншу кандидатуру, яка зуміє. На жаль така політика у більшості головних лікарів, а в Сидора зокрема. Ну а потім ті гроші помаленько відіб'єте...такі реалії..на жаль. От потім і відбивають. Бідна у нас медицина...тому крутяться як можуть. Але то все" брудна білизна", і такої достатньо в кожному лікувальному закладі. Але по факту - відділення стало гарнішим. Та ще й освяченим :). Надіємось нечисть зникне :)
Іван Показати IP 9 Вересня 2016 21:09
Подумаєш - подвиг: з одного корпусу в інший перевести відділення (всього на 25 ліжок)? Подумаєш - відремонтували приміщення? То хіба потрібно стільки піару всім робити: і Яковенку, і Сидору, і органам влади,... Це ж буденна справа. Не скромно! Подію найшли!? Все на купу! І Порчука навіть туди приєднали? При чому тут він до пульмонології? "Перегинають" з цими піарами. Окозамилювання!
Анонім до Іван Показати IP 9 Вересня 2016 23:47
А ти подумаєш що зробив в свому житті????
Правда до Іван Показати IP 10 Вересня 2016 14:01
піар потрібний головним і чиновникам а не простим медикам!Сидор навіть не згадав на відкритті за Яковенка що це він залучив всі кошти та сам зробив відділення. зато сказав, що без влади ми би не зробили цього. Це як назвати? Але Палиця молодець навіть відмовився стрічку перерізати обґрунтувавши це тим що він до ремонту і відкриття не був причетний. Респект Палиці!
1111111 Показати IP 9 Вересня 2016 21:25
Яковенко справжній господар і професіонал. Таких а Волині одиниці. Він справжня віддана людина медицині. Де б він не працював скрізь у нього лад і порядок. малр в кого є професіоналізм і така господарність. Так тримати
222222233 до 1111111 Показати IP 9 Вересня 2016 22:15
У вас недостовірна інформація - дуже некомфортна людина, яка довго ніде не затримується. Те що відремонтував відділення молодець. Достатньо отримував гонорарів і подяк, на разі вклав , щоб було ще більше. У доброчинність цієї особи не вірю.
Достовірна інформаці до 222222233 Показати IP 10 Вересня 2016 09:41
Поїдьте в лікарню Боголюби і подивіться яке було там відділення, який там радянський союз який багатьох ледацюг влаштовує бо далі від керівництва та контролю. рентген старий 1 раз в тиждень працює, немає нормальної діагности внаслідок чого хворі змушені їздити на обстеження в обласну лікарню на вокзалі щоб дообстежитисть нормально. І те що зараз відділення вже в центральному корпусі в першу чергу це добре для хворих та медичного персоналу, а не для Яковенка особисто, який би міг як всі інші спокійно сидіти в Боголюбах, і як ви кажете заробляти гроші! Та перш ніж давати оцінку Яковенку, який працює в обласній лікарні вже більше 10 років, то подивіться на себе і на те, що ви зробили для нашої бідної медицини та нашої лікарні! Яковенко своєю машиною возив важких хворих на комп'ютер в обласну з Боголюб. А ви возили? Яковенко ліки за свої кошти бідним хворим ліки купував та видавав! А ви купували? Яковенко консультантів самостійно привозив до важких хворих в Боголюби! А ви привозили? Яковенко за свої гроші робив ремонт відділення! А ви робили? Чи може він вас обділив чимось, що ви про нього такої думки? Як Ви думаєте, а ви комфортна людина?
Цікаво до Достовірна інформаці Показати IP 10 Вересня 2016 12:21
Зарплата лікаря- максимум 3000 грн. Тому як можна і ліки хворим самому лікарю купляти, і на машину і бензин гроші мати, і в Англію поїхати на навчання теж треба мати за шо, і ремонт в відділенні " за свої" зробити. Прям як по біблійному - трьома хлібинами нагодувати тисячі народу. Але тоді це був Ісус, який показав чудо людям...а тут шось в чудо мало віриться... То як? Скатєрть-самобранка...не інакше :)
??? до Цікаво Показати IP 10 Вересня 2016 13:47
А шо ви так за його кошти переживаєте та в його власну кішеню заглядаєте??? Може він у вас забрав чи може державні вкрав з бюджету чи може хабарі брав від колег за працевлаштування чи може з пацієнтів вимагав як-то інші роблять??? Чи вас українська жаба душить??? Хто вам заважає самому зробити цю скатерть самобранку?
Анонім до Цікаво Показати IP 10 Вересня 2016 17:40
А ти попробуй так ділитись с людьми.яка тобі різниця звідки він що бере.він віддав людям це добре.поїхав на навчання.це дуже добре.значить людина дбає про кваліфікацію.а ти сидиш в інтернеті і обсираєш тільки.а хабарі береш.зроби собі самобранку.хто не дає?????? Хоть ЩОСЬ ЗРОБИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ!!
Анонім до Достовірна інформаці Показати IP 10 Вересня 2016 17:35
Згідна на 100 %.в нас всі тільки гадити можуть.все не так.а самому щось зробити зась.і в боголюбах далеко від начальства.їм так добре.а хабарі добре беруть.тільки віддачі немає
22222 до 1111111 Показати IP 9 Вересня 2016 22:22
"Де б він не працював..." - а що на одному місці не сидиться? Благомед, тубдиспансер, сінево... Кругом бізнес.
Волинянин Показати IP 9 Вересня 2016 23:09
а Світлана ОлеКсандрівна теж буде працювати у новому відділенні, та про поляну нагадувати. Три тижні ліКувала а діагноз таК і не встановила. І благодійні внесКи солідненьКі.
На заметку для "знаю Показати IP 9 Вересня 2016 23:11
Хорошо быть экспертом! Сидишь себе в интернете и экспертируешь...! Не сделали - критикуешь, сделали - опять критикуешь. А что Вы сделали? Кто-то хорошо сказал, что языком молоть - не мешки ворочать. Как по мне - лучше делать и ошибаться, искать решения и находить, чем чужой каждый шаг едко с презрением комментировать с видом знатока и судьи!
лучанка Показати IP 9 Вересня 2016 23:13
От скажіть народ.що ви за люди такі.як вам не зробиш.все не так.гарно лікарню зробили.не так.обладнання нове.не так.відділення нове.не так.Сидор не такий.Палиця не такий. Кожен нехай до себе в душу залізе.подивиться чи все так.ви такі правильні??????що священників запросили.Порчука.теж вам не так.скільки можна гнати на Сидора????невже вам би краще було б в лікарні де стіни пофарбовані синьою емаллю????ви поїдьте в східні області.чи на Закарпаття.подивіться як там люди лікуються.Сидор дуже багато зробив для лікарні.це факт.відкати.хабарі.будьте чесними.хто їх не бере.той хто пише всяку ф..ню.або преться на його місце.або невдоволений заздрісний ....подивишся.послухаєш.сумно стає.і соромно за наш народ,якого губить ВЕЛЛИИКА ЖАБОООО.
Анонім Показати IP 9 Вересня 2016 23:27
Тепер можна визначити ступені фіброзу печінки при гепатитах, без гістології з’ясувати, доброякісна, чи злоякісна пухлина м’яких тканин.це великий прорив для Луцька.зараз в Луцьку в кожного другого гепатит.всі мовчать про це.на пухлини пункції не треба.а ви тут незадоволені коменти пишете.все не так.скільки можна об...рати вже???ось на Лесі Українки ремонт як роблять.гроші миють.і поставили памятник камінюку.яка ні в які ворота не вписується.от про це мовчать.зато архітектору балану це довподоби.оце смак.а Сидор вам не такий.да хто пише тут гадості навіть проекту на папері цього всього не зробили б якби були при владі
Анонім Показати IP 9 Вересня 2016 23:54
На старих апаратах доза опромінення складає 1, на новіших – 0,6, а на тому, що з'явився у нашому відділені - 0,1. Це дійсно класно.здоров'я головніше.а всяка нечисть яка тут ядом плюється..власний яд теж ядовитий.запам'ятайте
Тома Показати IP 10 Вересня 2016 03:44
Такого бардаку і таких поборів, як в вокл немає в жодній лікарні міста. Деякі лікарі важають себе богами. А Сидор взагалі всякий страх втратив, в ньго вдома молод. персонал, як раби город полють,жуки збирають,іншу чорну роботу роблять в примусовому порядку.Всім здоров'я,не попадати в такі заклади!
До Тома до Тома Показати IP 10 Вересня 2016 12:27
чого ви такі злі... помагають головному лікарю по городу по доброті душевній і з великої любові та поваги до нього, шоб з голоду не здох, бо ж як то обласна больничка без такого керманича. Та й повагу до віку вічномолодого Сидора тре мати...хто ж йому поможе як не рідні санітарки...бідує
Алекс Показати IP 10 Вересня 2016 15:35
У нашій медицині багато спірних питань, але Яковенка знаю з хорошої сторони. Я в нього лікувався і коли мама була хвора то він сам дзвонив, питав про ситуацію, давав рекомендації, бо стан був невідкладний.
н.л. Показати IP 10 Вересня 2016 20:25
Дуже легко все критикувати і судити збоку,якщо ти не працюєш в медицині.Ніхто не має діла до ресторанів,в яких ціни "космос"давно.Всі спокійно йдуть в перукарні підстригтись за 250-500грн,поміняти масло в машині-платно,викликати хорошого і тверезого сантехніка-дорого,зробити ремонт в квартирі-нереально,то ЧОМУ медичні послуги мають бути даремні.А тому,що так вигідно державі,щоб створити скандали на здоров"ї.Невже пришити ногу має коштувати менше(тобто безкоштовно)ніж замінити колесо до машини.....?Про які побори ви всі говорите,як медики повертають людей з того світу-то ніхто не бачить і в яких умовах,яка в медиків зарплата всім всеодно,ну як якась похибк-все,сенсація,ну що ж в нас за люди такі,що себе не люблять? Яковенко-молодець,нікого не слухайте,бо ви робите велику справу,а успішних і розумних в нас не люблять і заздрять.
психолог Показати IP 11 Вересня 2016 08:34
Від імені н.л, Алекс, Анонім, лучанка, На заметку для "знаю, ??? до Цікаво, ??? до Цікаво, Достовірна інформаці до 222222233, 1111111, Андрій, Лікар написано рукою Яковенка. Психологічні тести та аналіз про це говорять. Перестаньте Олеже лжедискутувати та себе вихваляти.
Анонім до психолог Показати IP 11 Вересня 2016 09:55
Брехня.ти просто заздриш.
Ірина Показати IP 11 Вересня 2016 09:40
На ремонт Яковенко гроші взяв з направлень на непотрібні і зайві аналізи в свою лабораторію "Синево". Ось звідки гроші. Ось його моральність та багодійність.
На заметку психологу Показати IP 11 Вересня 2016 09:48
Мой анализ говорит, что Яковенко в трэнде. Также анализ говорит, что у нас много недоброжелательных и завистливых людей которые не рады общему успеху, а кто и как писал знает только модератор сайта так все остальное субъективизм. А Олегу посоветую не обращать внимания на эти эмоциональные выпады лжепсихологов и других трусливым анонимов. Собаки лают а караван идет!
місцевий Показати IP 11 Вересня 2016 14:18
Щоб там не казали, а молодці всі причетні до відкриття і Сидор особливо, бо хтось інший сидів би тихенько і не рипався, а він все щось шукає і старається.
Alex Показати IP 13 Вересня 2016 16:15
Працівники свідчать, що на відкриття зносили обладнання з усієі лікарні, тепер розбирають по відділенням назад. Як завжди показуха!
Еліна Показати IP 14 Вересня 2016 13:59
Та не така вже велика та значуща подія для масштабів області та обласної лікарні - переміщення відділення з одгого місця на інше. Нічого особливого не відбулось. Подумаєш? Тільки шуму та піару багато. Дійсно показуха та самовихваляння.
Драчинська Показати IP 15 Вересня 2016 22:25
Почитала коментарі і аж страшно стало.Скільки гнилі та злості,заздрості та хамства.Жадоба керує людьми,все б вкусити,полити брудом.А в очі сказати?- .Працюють в Сидора в лікарні,в Яковенка у відділенні і їх же обс....ють.Підписатися своїм іменем і то бояться.Слабо відповідати за сказані слова? Навіщо паплюжити колег, не важливо, Яковенка чи будь кого іншого ?Поливати брудом місце в якому працюєте і працюватимете усе життя, а можливо і ваші діти та онуки.Псуєте імідж закладу не вашими руками створений,а потім чомусь хочете,що ваші діти там працювали?І так не лише в ВОКЛ а і скрізь.Всі і так все знають.І хто є хто,і хто який.Починати треба з себе і судити по собі.
Колега Показати IP 15 Вересня 2016 22:28
Повністю згідний.
Колега Показати IP 15 Вересня 2016 22:30
Якщо вам плюють в спину- ви попереду!!
НСв Показати IP 5 Березня 2018 18:04
От цікаво: сьогодні мою маму направили до пульмологічного відділення. Увага, питання: чому в холодні та голодні Боголюби, а не до розпіареного нового відділення?? І чому в Боголюбах у палатах такий холод, що швидше запалення легень заробиш, аніж вилікуєшся???
Наталія ТРоць Показати IP 25 Серпня 2021 13:20
Здається в мене був однокурсник Микола Литвин , водив мене двічі в кіно,хороший хлопець, ніби колись робив у функціональні діагностиці в Луцьку
Наталія Троць Показати IP 25 Серпня 2021 13:21
Так ,Коля Литвин, Тернопільський МІ 1992 року випуску

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus