USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відновлюють технічний та вантажний річковий порт

30 Червня 2021 15:54
До кінця цього року у Луцьку планують відновити і запустити технічний річковий порт та запустити вантажні перевезення річкою Стир. Окрім того, відкриватимуть річкові туристичні маршрути з більшою протяжністю.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів директор річкового порту «Луцьк» Олег Кербалай.

Він розповів, що головну водну артерію обласного центру будуть відновлювати й вона приноситиме кошти в громаду.

«Найближчим часом у Луцьку запустять технічний флот. Тобто Стир буде приносити гроші в громаду. Окрім того плануємо відновити вантажні перевезення річкою. Таким чином ми збережемо інфраструктуру автомобільних шляхів області. Дороги не будуть розбиватися громіздкими фурами, оскільки частина вантажних перевезень буде здійснюватися водними шляхами», – розповів очільник луцького порту.

Водночас Олег Кербалай зазначив, що підприємство, яке буде здійснювати господарську діяльність на річці, буде її також і обслуговувати, розчищати, тому Стир стане чистішим. Таким чином громада міста отримає більш дешевий матеріал для будівництва – пісок, тому що вартість його транспортування водними шляхами буде нижчою у порівнянні з транспортуванням наземними.

У перспективі пісок будуть транспортувати звідти, де буде найближче родовище. Громада міста розширилася. І потрібно проводити у місцях родовищ піску геологічну розвідку.

«У цьому році плануємо це зробити, відновити і запустити», – додав Олег Кербалай.

Своєю чергою менеджер Центру туристичної інформації та послуг Луцька Владислава Касянчук розповіла про те, що у Луцьку будуть відновлювати і збільшувати протяжність річкових туристичних маршрутів. У планах найближчого часу – розчистити річку Стир до села Жидичин.

«Річковий порт у Луцьку – це вже історія не лише минулого, а й сучасного судноплавства, яке відновили. За мостом Бена починається більше вантажна річка – вона ширша і глибша. Виходить, що наш річковий порт відновлює роботу. Поки що в порту є катер «Характерник», баржі й понтони», – каже Владислава.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у День молоді, лучани та гості міста мали змогу розбавити спекотний літній вікенд екскурсією на прогулянковому катері головною водною артерією обласного центру – річкою Стир.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Арафат Показати IP 30 Червня 2021 17:20
А рівень води в Стиру також "відновлять"?
Перехожий до Арафат Показати IP 30 Червня 2021 18:23
Да. Вже найняли штатного шамана з бубном.
Анонім Показати IP 1 Липня 2021 12:35
А чи будуть взагалі користуватись цими водними шляхами? Вони все ж досить повільні і може виявитися, що в нас всім важливіше буде доставити швидше, а не дешевше.
Перехожий до Анонім Показати IP 1 Липня 2021 20:21
Взагалі, якщо підійти до організації цього питання правильно, то сплавляння вантажів річкою може стати найкращим і найдешевшим способом. Але для цього потрібні робочі дамби, шлюзи, розчищена акваторія і купа інших моментів, на які мають піти мільйони гривень і роки часу. А так... Новина із стилю "Нью-Васюки"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus