USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Луцьку відповіли на петицію щодо забудови парку імені 900-річчя

4 Травня 2017 11:19
Земельні ділянки, які надавали учасникам АТО, розташовані за межею парку імені 900-річчя Луцька, - відповіли у міськраді на електронну петицію щодо заборони забудови території парку.

Відповідь на електронну петицію щодо припинення приватної забудови парку імені 900-річчя Луцька оприлюднили 3 травня.

У петиції, яку підтримала 371 особа, йшлося про заборону приватної забудови парку та ініціювання розгляду цього питання під час сесії міськради з участю громадськості.

«Впродовж багатьох років точилась суперечка між мешканцями району та владою міста щодо незаконного виведення землі із комунальної власності соціально-культурного призначення та виділення ділянок під забудову на території парку. Парку, який для тисяч містян, мешканців Балківського району, 33 кварталу, став одним із небагатьох мальовничих місць відпочинку на природі, де щодня сотні громадян, дітей та дорослих, проводять свій вільний час.

Починаючи з лютого місяця поточного року розпочалась вирубка зелених насаджень парку на виділених під забудову ділянках по вулиці Космонавтів. На нашу думку, при прийнятті рішень, які торкаються інтересів тисяч мешканців міста, повинні враховуватись передусім інтереси громади. Саме міська влада, депутати повинні шукати компроміс у вирішенні зазначених питань шляхом діалогу між усіма сторонами, а не підкилимно вирішувати суспільно значущі проблеми міста.

Саме тому просимо внести дане питання на розгляд сесії міської ради із залученням представників правоохоронних органів, для дачі правової оцінки ситуації, з участю громадськості. Просимо всіх небайдужих лучан висловити свою позицію з даного питання шляхом голосування», - йшлося у петиції, яку зареєстрував Сергій Матвіюк.

У офіційній відповіді міськради за підписом заступника міського голови Олександра Рачкова повідомили, що Луцька міськрада ухвалила рішення від 25.02.2015 №71/6 «Про розгляд звернення депутатів Волинської обласної ради до сільських, селищних, міських голів та до депутатів місцевих рад Волинської області щодо першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання зі здійснення антитерористичної операції на сході України» при підготовці на розгляд сесій міської ради відповідних проектів рішень в першу чергу надавати перевагу членам сімей учасників АТО, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України, а також учасникам АТО з міста Луцька, які внаслідок участі у бойових діях в східних регіонах нашої держави отримали інвалідність 1-ої групи.

Постійна комісія міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру розглянула питання щодо надання земельних ділянок на вулиці Космонавтів родинам загиблих учасників АТО і підготувала відповідні проекти рішень, внесені на розгляд ради та прийняті рішення міської ради про надання у власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

«Земельні ділянки на вулиці Космонавтів, які надані родинам загиблих учасників АТО розташовані за межами парку, згідно з затвердженою межею парку культури і відпочинку імені 900-річчя міста Луцька», - йдеться у відповіді на петицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Травня 2017 12:29
Петиція

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus