USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку біля приміщення прокуратури здають в експлуатацію паркомат

26 Січня 2021 20:28
У Луцьку відремонтували та незабаром здадуть у експлуатацію паркомат на вулиці Винниченка. Майданчик для паркування транспортних засобів на 15 місць знаходиться неподалік від приміщення Волинської обласної прокуратури.

Про це під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту розповів виконувач повноважень директора КП "АвтоПаркСервіс« Леонід Семенюк.

З його слів, паркомати, що були закуплені раніше, «абсолютно не тієї конструкції, яка б відповідала сьогоднішньому дню, бо приймають лише паперову готівку».

«Але ми добилися, що паркомат біля прокуратури, який до цього часу виконував роль металобрухту, нарешті запрацював. Нам тільки лишилось створити комісію, щоб ввести його в експлуатацію. Щоправда, нині не дуже сприятливі погодні умови, щоб домалювати лінію синього кольору по бордюру. Але, однозначно, ця парковка незабаром запрацює. Для цього є все», – пообіцяв Леонід Семенюк.

Окрім того, він зазначив, що оскільки паркомати приймають сплату за парковку виключно паперовими грошима, для лучан існує ще одна проблема – тариф 6-8 гривень.

«Це проблема для людей та всіх, хто паркується, бо потрібно міняти гроші на дрібні. Тому я вважаю, що майбутнє – за мобільним паркуванням», – додав посадовець.

Водночас, він зазначив, що лучани повинні мати альтернативу – або мобільне паркування, або ж за готівку.

Станом на сьогодні 30 встановлених у Луцьку майданчиків для паркування так і не ввели в експлуатацію.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку створять мобільний додаток, який передбачатиме оплату за парковку з допомогою електронного банкінгу. Про це 3 грудня, під час пленарного засідання позачергової 2-ї сесії Луцької міської ради повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук. Зі слів міського очільника, станом на сьогодні доведена неефективність паркоматів, закріплених раніше у Луцьку.

За даними КП «АвтоПаркСервіс», лише один майданчик офіційно ввели в експлуатацію – на вулиці Карпенка-Карого біля Завокзального ринку. Ще кілька комунальних майданчиків готові до роботи, для запуску потрібно лише фінансування відповідно до програми підтримки комунального підприємства. Це майданчик на вул. Градний Узвіз (65 місць), вул. Винниченка (15 місць), вул. Кравчука (ринок Формула – 82 місця), ринок «Шанс» (29 місць), вул. Кривий Вал (27 місць), Привокзальний майдан (53 місця).

Фото – ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 26 Січня 2021 21:39
Взагалі їх не повинно бути.
Цікаво Показати IP 26 Січня 2021 22:17
Коли ми почнемо платити за дощ і за сніг?
Вася з Привокзальної Показати IP 26 Січня 2021 22:28
Ага, тримайте кишеню ширше ! Прокурори то якраз ті, шо вам заплатять !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus