USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відзначили День енергії

7 Листопада 2014 13:32
День сталої енергії відзначили у Луцьку.

З цієї нагоди сьогодні, 7 листопада, у стінах Палацу культури Луцька відбувся міжнародний науково-практичний круглий стіл та презентація впроваджених енергозберігаючих заходів у бюджетних установах.

Участь у заході взяли Луцький міський голова Микола Романюк, заступник міського голови Тарас Яковлев, представники проектів «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та «Енергія для східних мерів», керівники установ, де впровадили енергоощадні заходи та представники ЗМІ.
Нагадаємо, за період з 2011 по 2014 рік в бюджетній сфері, житловому секторі, промисловості та ЖКГ впровадили енергозберігаючих заходів на загальну суму 35, 514 мільйонів гривень, що дозволило зекономити 23, 831 мільйони в рік.

Загалом, у підвищення енергоефективності у бюджетних закладах міста інвестували 12, 245 мільйонів гривень. Зокрема, у 2010 році у державні заклади інвестували 574 тисячі гривень, у 2011 – 360 тисяч, у 2012 - 653 тисячі, та у 2013 – 5, 439 мільйони гривень.

Раніше, у 2013 році, місто підписало Кредитний договір з Північною Екологічною Фінансововю Корпорацією (НЕФКО) для залучення на умовах співфінансування кредитних коштів на впровадження енергоефектвних заходів на шести об’єктах комунальної власності.

Частка кредитних коштів від корпорації НЕФКО становить близько 4 мільйона гривень, а частка коштів міського бюджету в загальні сумі інвестицій становить майже 590 тисяч гривень.
Так, вищезазначені кошти призначені для фінансування енергозберігаючих заходів у таких комунальних закладах, як: Гімназія № 21, ЗОШ №5, НВК №10, ДНЗ № 11, ДНЗ № 21, Луцька міська клінічна лікарня.

Також Луцькою міською радою, ДКП «Луцьктепло» та Європейським банком реконструкції та розвитку підписано Договір гранту та Кредитний договір на реалізацію Проекту модернізації системи теплопостачання Луцька, що передбачає надання гранту, розміром 4 мільйони євро та кредиту до 10 мільйонів євро. У рамках проекту запланована реконструкція системи водопостачання міста, встановлення індивідуальних теплових пунктів, а також переведення однієї з найбільших котелень обласного центру на використання відходів деревини.

Зі слів заступника директора Проекту USAID Андрія Міцкана, основною метою проведення заходу є допомога уряду на шляху до енергетичної незалежності. Окрім Луцька, до проекту долучилися Київ, Львів, Дніпропетровськ, Вінниця, Чернігів, Краматорськ та інші міста України.
На думку заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, проект справді цікавий й приносить доволі непогані результати для міста.

Опісля круглого столу охочі зможуть розглянути виконані пілотні заходи проекту з НЕФКО «Реалізація енергозберігаючих заходів в бюджетних установах Луцька».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus