USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку обрали 8 бюджетних закладів для ремонту за кошти НЕФКО

22 Червня 2016 10:40
Кредит у сумі 10 мільйонів гривень для реалізації енергозберігаючих заходів планують взяти в організації НЕФКО. До переліку закладів, роботи в яких проводитимуться за кошти кредиту, потрапили ДНЗ, школи та Палац учнівської молоді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 22 червня.

Як повідомив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, йдеться про надання дозволу на отримання зовнішніх запозичень у сумі 10 мільйонів гривень. Раніше один такий кредит освоїли та реалізували у 6 бюджетних закладах міста. Пропонований кредит планують спрямувати на заходи з енергозбереження у 8 бюджетних закладах Луцька: ДНЗ № 4, 13, 27, 31, гімназії № 21, спеціалізованих шкіл 1-3 ступенів № 1 та 16 та Палаці учнівської молоді. Планують здійснити ремонт покрівлі, заміну вікон, утеплення, реконструкцію та замну внутрішніх мереж теплопостачання, реконструкцію систем зовнішнього і внутрішнього освітлення, встановлення індивідуальних теплових пунктів. Кредит братимуть терміном на 5 років під 3%. Першочергова мета держав, які фінансують цей кредит, з його слів, зменшення викидів CO2 в атмосферу. Позика цього разу надається у гривнях, а відсоткова ставка лишається на рівні 3%. Погашатимуть кредит щоквартально пропорційними частками.

Заходи, які впроваджуватимуть, вартуватимуть приблизно 17,7 мільйона гривень. У цю суму входитиме співфінансування з боку міськради та 250 тисяч євро грантових коштів фонду, що співпрацює з НЕФКО.

Щодо відбору об’єктів для здійснення енергозберігаючих заходів, посадовець зауважив, що моніторинг енергоспоживання, тож для виконання робіт обирали найменш енергоефективні об’єкти.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 22 Червня 2016 15:58
Коли легалізують побори з батьків у школах? Я саме про ЛЕГАЛІЗУЮТЬ! Щоб заплатив на рахунок і ніякої готівки. Бо реально - вже дістали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus