USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відзначили День визволення Волині від нацистських загарбників

20 Липня 2018 12:10
У Луцьку 20 липня на меморіальному комплексі «Вічна слава» відбулась панахида з нагоди звільнення Волинської області від фашистських загарбників. В урочистостях взяли участь перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад та радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Для України Друга світова війна – це національна трагедія, під час якої загинули мільйони українців. На землях Волині бойові дії тієї війни тривали і у вересні 1939 року, і у червні-липні 1941 року. А в 1944 році війна у Волинській області тривала до двадцятих чисел липня, коли були визволені останні населені пункти області. Остаточною датою звільнення Волині від нацизму вважається 21 липня 1944 року. За роки окупації нацисти знищили понад 165 тисяч мирних волинян.

– Ми уявляли Україну, встеленою золотими пшеничними полями, але в роки війни ні полів, ні осель не бачили, все було винищене, – розповів учасник бойових дій, Ветеран Другої світової війни Михайло Єрлін, – мені тоді під Ковелем довелося воювати кулеметником. За 14 днів, коли ми брали участь в боях під Ковелем, із 40 чоловік нашого взводу вціліли лише 18. А цифра загиблих у ті роки на Волині насправді більша в кілька разів від офіційної. Бої тоді були страшними.

– Сьогодні ми вшанували пам'ять волинян, загиблих у Другій світовій війні, – зазначив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. – Це дійсно трагічні сторінки нашої історії, яких не маємо права забувати. Війна і зараз завдає непоправної шкоди українському народу на сході держави, а тому біль і втрати війни відчуваються особливо гостро. Хочеться дочекатися тих днів, коли наші землі будуть звільнені й на всій території нашої держави пануватиме український народ. Маємо пам’ятати й шанувати такі визначні дати, дбати про ветеранів, яких, на жаль, залишилось дуже мало, і пам’ятати, що той, хто не знає історичного минулого, не готовий і до майбутнього.

Участь у панахиді взяли представники Волинської облдержадміністрації, обласної ради, працівники Луцької міської ради. Завершилися урочистості покладанням квітів до пам’ятного знаку «Поранений солдат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus