USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку вперше відбувається фестиваль вуличної музики

16 Травня 2015 14:32
Лучани приєдналися до всесвітнього дня музики, впродовж якого на вулицях міст різних країн світу лунають пісні. Таким чином учасники заходу хочуть дарувати прохожим радість та добро.

День вуличної музики триває сьогодні, 16 травня, у Луцьку. Музиканти виступають на трьох локаціях: на Театральному майдані, уздовж вулиці Лесі Українки, біля Луцького замку.

Організатор свята в Луцьку Оксана Вернидубова розповіла в коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини, що торік музичний фестиваль відбувся у трохи менше як 10 містах України, а цього року - у 15, зокрема, вперше він відбувається Луцьку.

«Цей фестиваль започаткував литовський музикант ще у 2007-му році. Він сказав, що мріє, аби одного дня в усьому світі на вулиці вийшли люди та заграли. І от, зараз 2015-й рік, до цього фестивалю долучилися 9 країн світу: Литва, Латвія, Грузія, Ірландія, Данія, Нідерланди, Білорусь і от вже другий рік поспіль – Україна, а цього року долучилася й Португалія. Зауважу, що там за організацію взялася українська діаспора», - інформує Оксана Вернидубова.
Серед музикантів, які виступають у місті сьогодні, є учні Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена. Заступник директора Тамара Артюшевська вважає, що такі дійства необхідні для міста.

«Коли до нас звертаються – ми завжди радо відгукуємося. Сьогодні тут виступає фольклорний гурт «Зоряниця», будуть сольні виступи. Пісні виконують народні, патріотичні. Я вважаю, що попри те, що в країні важкі часи, це потрібно для міста, адже музика несе добро, виховує любов до ближніх і своєї країни. Є такий вислів: «Коли говорить музика – гармати мовчать». Окрім того, дітки завжди окрилюються, коли виступають, адже вони з піснею дарують частку своєї любові й отримують масу позитиву від слухачів», - пояснює Тамара Артюшевська.
Зауважимо, що будь-який музикант, незалежно від професійного рівня, стилю або інструменту, на якому він грає, може вийти на одну з локацій та виступити там. Дійство триватиме до 20:00 години.

Завершиться усе флеш-мобом, коли всі музиканти в усіх країнах одночасно, рівно о 20:00 годині заграють та заспівають пісню гурту Queen «We Will Rock You».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus