USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

29 Січня 2021 15:41
29 січня в Україні вшановують пам’ять молодих курсантів, «перших українських кіборгів», які ціною власного життя захищали молоду українську державу від більшовицької орди. Бій під Крутами, став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Вшанування пам’яті Героїв Крут – це не лише данина історії, а й гідний приклад для майбутніх поколінь.

Тож сьогодні, 28 січня 2021 року, заступник голови ОДА Олександр Троханенко, заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, Луцький міський голова Ігор Поліщук та представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знака, що знаходиться на вулиці Героїв Крут у місті Луцьку, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Духовенство на чолі із митрополитом Луцьким і Волинським Михаїломвідслужили панахиду за загиблими захисниками УНР, які більше як 100 років тому на залізничній станції біля села Крути у Чернігівській області вступили у нерівний бій із більшовицькою навалою.

«У цей день ми приходимо сюди, щоб виявити свою шану до студентів, які у важкі хвилини випробовувань України, стали на її захист. Сьогодні ми згадуємо скорботну частину із історії нашої держави, коли патріотизм, любов до своєї землі спонукала українців до дій, – звернувся митрополит Михаїл до присутніх. – Ми повинні робити висновки і вшановувати своїх Героїв та Україну не словом, а ділом».

Потому усі присутні вшанували Героїв Крут хвилиною мовчання.
Довідково

Бій під Крутами – це локальна битва, що мала велике геополітичне значення. Успішна оборонна операція українських добровольців змогла стримати на декілька днів наступ переважаючих сил ворога. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного Союзу, що означав визнання самостійної УНР суб’єктом міжнародних відносин.

Події Української революції засвідчили: державність без армії неможлива, а сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
свідОК Показати IP 29 Січня 2021 18:41
Вже скільки та синя табличка там стоїть... Невже грошей немає, щоб поновити, гарною, пам'ятною зробити? Ганьба!!!
Клава до свідОК Показати IP 30 Січня 2021 18:36
А вона взагалі там треба ??? Яке Волинь має відношення до цих подій ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus