USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували пам’ять жертв розстрілу луцького гетто. Фото

30 Серпня 2020 21:24
Сьогодні біля будівлі Старожитньої Великої хоральної синагоги відбулась церемонія вшанування пам’яті жертв розстрілу луцького гетто, приурочена до 81-ї річниці початку Другої світової війни та 78-ї річниці розстрілу.

Участь у заході взяв радник міського голови Ігор Поліщук, повідомляє Луцька міська рада.
«Сьогодні ми зібралися вшанувати пам’ять убитих у луцькому гетто євреїв. Ми щороку приходимо сюди, аби віддати данину шани. Ці люди загинули несправедливо. Були убиті лише через те, що вони євреї», - звернувся до присутніх голова правління Іудейської ортодоксальної громади Луцька Мойше Меїр Матусовський.
Після того він заграв на ритуальному розі шофар, традиційна гра на якому виконується протягом місяця елула, напередодні Дня суду.
Присутні долучилися до вшанування, зачитавши спогади свідків розстрілу луцького гетто, пригадавши імена жертв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 00:25
то чого ж та синагога така пошарпана?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus