USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку висадили сквер пам’яті «Героїв Небесного Легіону»

13 Травня 2017 21:49
Волонтерський рух «Мeцeнaти для сoлдaтa» та команда «Фабрики Святого Миколая» разом з родинами загиблих на сході бійців висадили сьогодні у Луцьку 70 іменних кленових саджанців. Висаджена алея поклала початок створенню скверу пам’яті «Героїв Небесного Легіону», повідомили у прес-службі волонтерського руху.

«Ми хочемо закласти цей сквер для вічної пам'яті мужніх і сильних духом чоловіків, які народились чи проживали на Волині, які, захищаючи нашу країну в запеклих боях з російським окупантом, поклали своє життя за її незалежність та територіальну цілісність», - розповів кординатор волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський.

Не усі загиблі бійці пустили сімейні коріння – деякі з них не тільки не продовжили свій рід, але й навіть не були одружені, і найріднішою людиною для них залишалася мама. Саме тому акція відбувалася у переддень Дня матері – тієї найдорожчої людини, яка і дала життя кожному Небесному Герою.

Висаджені сьогодні 70 кленів стали добрим початком благородної справи, а восени тут з’являться нові деревця і нові імена Героїв, які заслуговують на те, щоб їх пам’ятали. Кожен із саджанців стане уособленням бійця, що ніс в собі їхній незламний дух стійкості, почуття справедливості, а також зміни на краще, про які вони так палко мріяли.

На початку дійства військові капелани Волині разом з родинами загиблих помолилися за упокій тих, хто поклав своє життя на вівтар справедливості і загинув в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Потому дітки загиблих Героїв випустили у небо білих голубів з надією, що ці голуби неодмінно долетять до їхнього татка.

«Ми щиро сподіваємось, що всі імена героїв Небесного легіону навічно залишаться у нашій пам’яті і цей сквер стане чудовим символічним продовженням життя наших полеглих бійців АТО. А також пошаною до новітньої історії України, творцями якої є і наші волиняни, що навічно вписали ціною власного життя своє ім’я у її квітуче майбутнє та спільну перемогу над підступним агресором», - переконує голова Луцької міської організації ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олег Кобилянський.

Опісля дітки, дружини, батьки загиблих Героїв зі сльозами на очах, і водночас із посмішкою на обличчі, започаткували сквер пам’яті «Героїв Небесного Легіону».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus