USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку визначили чемпіона наймолодшої Літньої ліги Волині з мініфутболу. Фото

4 Вересня 2023 14:39
У Луцьку визначили чемпіона Літньої дитячо-юнацької ліги Волині з мініфутболу в категорії U-9. Упродовж трьох місяців за перемогу змагалися вісім команд. Кращими серед них виявилися гравці «Любарт Kids».

Організувала турнір Асоціація футзалу Волині, підтримку надали департамент молоді та спорту Луцької міськради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Згідно з регламентом, вісім команд зіграли між собою два кола, а переможець визначався за кількістю набраних очок. Юні футболісти «Любарт Kids» зуміли здобути 40 залікових пунктів, що дозволило їм оформити чемпіонський титул.
Другу сходинку посіла «Олімпія 15», відставши від першого місяця всього на три пункти. Втішний приз для «олімпійців» – перемога їхнього гравця в бомбардирських перегонах, бо ж восьмирічний Ілля Мацьків настріляв аж 40 голів. Це, до слова, удвічі більше, ніж у найближчого переслідувача – Матвія Павлюка з «Любарта».
Читати ще: «Королі корту»: у Луцьку – змагання з пляжного волейболу в новому форматі. Фото

На третьому місці «Волинь» із результатом 30 очок. На 4–8 місцях розташувалися відповідно «Respect», «Юніор-Мідас», дві команди «Derbi» та «Амазонки» – єдиний дівочий колектив на турнірі.
Читати ще: Футбольний турнір Volyn Cup 2023 зібрав у Луцьку 12 команд: хто переміг. Фото

Голова комітету дитячого футзалу АФВ Дмитро Піддубний поінформував, що Літню лігу провели вперше, однак у планах Асоціації розвивати такий формат.

«У першому турнірі в категорії U-9 взяли участь вісім команд, змагалися і хлопці, і дівчата. Асоціація футзалу Волині завжди робила акцент на футзальних змаганнях, які відбувалися восени та взимку. Однак цьогоріч вирішили, що влітку для дітей теж мають бути змагання. Вони продовжували тренування, а до того ж мали змогу помірятися силами з іншими», – наголосив Дмитро Піддубний.
Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський відзначив стрімкий розвиток дитячих команд у Луцьку. За його словами, у місті є чимало хороших футбольних і футзальних академій, що показує зацікавленість дітей до спорту.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди радо долучається до підтримки спортивних змагань. Вважаю, спорт – емоційна розрада для дітей у нинішній важкий для всіх час. Дітлахи тішаться від гри, а приємні подарунки та призи мотивуватимуть їх далі покращувати вміння», – зауважив Тарас Осадовський.
По завершенню змагань команди отримали пам’ятні медалі й кубки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Окремо відзначили кращих гравців команд та кращих гравців турніру. Не залишилися дітлахи й без солодких частувань.

Додамо, Літня ліга охопила чотири вікові категорії дітей. Крім команд U-9, участь беруть колективи в категоріях U-11, U-13, U-15. Там чемпіонів визначать пізніше.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus