USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Визначили вартість паркування в Старому місті

9 Липня 2015 13:30
За годину паркування у Старому місті потрібно буде сплатити 6 гривень. У Луцькій міські раді віддали перевагу саме «дорожчому» бізнесмену, а не його конкуренту, який пропонував вартість 3 гривні.

Конкурс на визначення операторів паркування транспортних засобів у Луцьку відбувся сьогодні, 9-го липня, у залі засідань міської ради.

Нагадаємо, торік у місті депутати затвердили ділянки, де мають з’явитися платні парковки. Всього, в Луцьку - 29 таких місць. Конкурс оголосили лише на 5 ділянок, які розташовані в Старому місті:

вулиця Глушець, 1 (Центральний ринок) - 15 паркомісць;

вулиця Братковського - 11 паркомісць;

вулиця Плитниця, 10 (Замкова площа) - 41 паркомісце;

вулиця Галшки Гулевичівни - 11 паркомісць;

вулиця Драгоманова - 30 паркомісць.

Так, подали документи приватне підприємство «Ельбе. УА» та фізична особа-підприємець Євгеній Тешнер. Кожен із них представив, як він бачить організацію роботи.

Фізична особа-підприємець Євгеній Тешнервисунув пропозицію своїх послуг. Згідно з його розрахунками, година за паркування вартувала б 3 гривні, для учасників АТО, інвалідів, мешканців прилеглої території – безплатно.

«Строк виконання до 3-х місяців - це час із запасом, максимальний. Ми готові встановити таблички, паркомати і розмітку за два тижні, бо вже маємо матеріальну базу. Можемо зробити і платні майданчики з абонементом, який буде в рази дешевшим. Там буде відеонагляд, охорона», - розповідає Євгеній Тешнер.

Зауважимо, що, згідно з інформацією тернопільського сайту «20 хвилин», Тернопільська міська рада в серпні 2014 року достроково розірвала договір з цим підприємцем за системні порушення. Зокрема, серед порушень у діях підприємця називалися відсутність паркоматів, неналежне прибирання території, неналежний стан розмітки місць для паркування, збір коштів у невстановлених місцях.

Договір розірвали згідно з рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 06.08.2014 р. № 806 в односторонньому порядку, інформує інший сайт Тернопільський тиждень.

Про цей почали запитувати члени комісії претендента.

З цього приводу бізнесмен пояснив, що конфлікт виник через непорозуміння з комунальниками.

«Теронопільська міська рада розірвала з нами договір, як написала наша преса, бо парковки не прибиралися. Усе можна пояснити так: у нас в центрі є стихійний ринок, ми встановили пластмасову розмітку – це одна з найдорожчих, а ще - поряд комунальний ринок. Біля себе ми встановили два смітники і їх постійно заповнювали. Окрім того, на нашому місці були машини, де продавали кавуни, й за це не платили. Відтак, ми не хотіли за ними прибирати», - пояснює ситуацію бізнесмен.

Представники фірми «Ельбе. УА» запропонували ціну – 6 гривень. Вони пояснюють таку вартість тим, що будуть встановлювати дороге сучасне обладнання.

«Одним встановленням паркоматів і їх обслуговуванням проблему в місті не вирішити. Наша пропозиція – заблокувати частину Старого міста, обмежити в’їзд транспорту і пускати туди тільки таку кількість машин, скільки може прийняти автотранспортна стоянка. Це дозволить убезпечити від аварійних ситуацій. Ми пропонуємо не просто шлагбауми, які можна зламати, а потужні гідравлічні стовпи, які будуть підніматися й опускатися. Подібний приклад у ТРЦ «ПортCity» Луцьк, де ми розробляли проект. Перші три місяці будуть стояти люди й пояснювати, як працюють паркомати, а далі усе буде автоматизовано», - пояснюють представники фірми «Ельбе. УА».

Строк виконання пропонують 45 днів.

Другий претендент запевнив, що «зайців» не допустять, бо гідравлічні стовпи автоматично будуть підніматися і не пустять хитрунів. Щодо комунальників, мешканців навколишніх територій та підприємців, які там працюють, то вони зможуть звернутися із заявою на підприємство і їх внесуть у список безплатних користувачів. Відповідно, кажуть представники «Ельбе. УА», встановлять відеозчитувач номерних знаків і для цих автівок стовпи опускатимуться автоматично.

Зауважимо, що ПП «Ельбе УА» зареєстроване в селі Лище Луцького району і спеціалізується на монтажі металевих конструкцій.

Виникло ще одне питання: чи маю платити підприємці на ринку за те, аби довозити свій товар.

З цього приводу встановлять відповідний режим платної парковки й у нічний та ранковий час можна буде товар доставляти безплатно.

Щодо таксистів, яких викликатимуть до Луцького замку, то вони не будуть сплачувати за зупинку, якщо стоятимуть там менше години.

Після заслуховувань та обговорень члени комісії попросили усіх вийти, аби прийняти рішення.

Переможцем визначили ПП «Ельбе УА».

Чому обрали дорожчу пропозицію, пояснює ситуацію у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини член комісії, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Каже, це - якісніший варіант.

«Коли ми аналізували двох претендентів, то зважили на те, що підприємець з Тернополя має негативний досвід роботи, зокрема з ним в односторонньому порядку розірвали договір через невиконання умов. Другий момент, він мав поставити лише паркувальні термінали, допомагає цьому паркувальник. Втім, за 5 метрів від паркувальних місць буде знову хаотичне розташування машин. А другий претендент пропонує блокування в’їзду у Старе місто, окрім того їхня схема відповідає тій, яку ми пропонували. Це буде чіткий контроль в’їзду-виїзду і все буде автоматизовано. Звісно, це трішки дорожче, бо потребує чималих затрат, але ми зможемо розвантажити частину Старого міста», - пояснює посадовець.

Зауважимо, що пропозицію бізнесменів має ще проаналізувати цінова інспекція та антимонопольний комітет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правда Показати IP 9 Липня 2015 13:56
А давайте зробимо платний проїзд через рованецький міст. Може за ті кошти покладуть ще один шар асфальту, щоб пломби не випадали від ударів по поперечинах жорсткості.
вася Показати IP 9 Липня 2015 14:51
А що там робить чоловіче в формі, може також хоче від парковок хист мати. На АТО треба в формі, там її так не хватає.
Бас до вася Показати IP 9 Липня 2015 17:38
Я мобілізований до ЗСУ і вимушений ходити в формі навіть в 30-ти градусну спеку. Це не понти.
пилип Показати IP 9 Липня 2015 22:22
Романюк збирає гроші на вибори 3 грн. фірмі а 3 в кишеню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus