USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку з благодійним концертом органної музики виступить молода українська виконавиця

12 Серпня 2023 07:15
17 серпня у Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла міста Луцька відбудеться благодійний концерт органної музики «Крізь терни до зірок». Захід розпочнеться о 19:00.

Про це інформує управління туризму та промоції Луцької міської ради.

У програмі концерту звучатимуть твори Йоганна Себастьяна Баха, Йозефа Райнбергера, Миколи Колесси, Світлани Острової у виконанні органістки Марії Хілько (Київ, Фрайбург).

Метою благодійного концерту є збір коштів для захисників, які боронять Україну на Запорізькому напрямку.

Марія Хілько народилася в родині музикантів у Запоріжжі. Початкову музичну освіту отримала за класом фортепіано. Пізніше закінчила КМАМ імені Р. Глієра за спеціальністю «Фортепіано». У 2019 р. вступила до Національної музичної академії України (Київ).

У 2016 р. стала лауреатом Першої премії Міжнародного конкурсу піаністів у Тиваті (Чорногорія). У 2021 році була учасницею Львівської органної резиденції та проєкту «Амадока мовою сучасної української музики». У 2022 р. отримала третю премію на міжнародному конкурсі імені Марії Гофер у Кітцбюелі (Австрія).

Після початку повномасштабного вторгнення Марія отримала можливість продовжити навчання у Вищій школі музики у Фрайбурзі (Німеччина) у класі професора Маттіаса Майєрхофера (орган). Професійному зростанню органістки сприяло знайомство з історичними інструментами Австрії та Німеччини, органні концерти в рідному Запоріжжі, Львові, Києві, Потсдамі, Штауфені, Альтенхаймі, Фрайбурзі.

Наразі Марія продовжує навчання в Національній музичній академії України та навчається за спеціальністю «Церковна музика» у Фрайбурзі, де вивчає орган, органну імпровізацію та хорове диригування, провадить концертну діяльність у містах Німеччини та України, співпрацює з хоровими колективами, виступає з ансамблевими програмами (зокрема, концертні програми для органу з саксофоном та органу з бандурою), а також працює органісткою в церкві Тінгена.

Її метою є пропагування української органної музики у світі, зокрема виконання творів сучасних українських композиторів.

Лише через рік після від’їзду з України Марія вперше повернулася до Запоріжжя та побачила своїх рідних. Оскільки перші два місяці повномасштабного вторгнення дівчина провела на Волині то саме тут вирішила провести свій благодійний концерт, щоб підтримати Збройні сили України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus