USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку за гроші, зібрані під час благодійного забігу, придбали GPS-трекери для військових 14-ї ОМБр

4 Серпня 2022 15:30
За гроші, зібрані під час благодійного забігу, департамент молоді та спорту Луцької міської ради придбав GPS-трекери для військових.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

Вартість цінної для армійців покупки складає понад 100 тисяч гривень. Тепер наші захисники матимуть змогу краще орієнтуватися на місцевості, навіть попри відсутність на передовій інтернету. Прив’язку до локації забезпечує супутник, який «бачитиме» солдатські навігатори, розташовані у будь-якій ландшафтній точці.

Купили 5 трекерів у сусідній Польщі. Військові 14-ї ОМБр ім. князя Романа Великого, котрі прибули до центрального пункту допомоги забирати прибори, радіють подарунку від Луцької громади.
«Підрозділ, який виходить на бойову позицію, у 80% позбавлений інтернет зв’язку на планшетах, а це GPS-обладнання його забезпечить. Армійці зможуть без проблем читати свої карти і вціляти у противника», – розповів артилерист Олексій Янчук.

Цікаво, що придбали прибори «Garmin» на народні гроші. Ще у травні департамент молоді та спорту Луцької міської ради спільно зі спортивним клубом «Лучеськ» організували забіг у парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки. Акція вийшла велелюдною: зібралося майже чотири сотні спортсменів-любителів.

«За правилами забігу, бігуни мусили внести посильний реєстраційний грошовий внесок. Крім того, долучилися до доброї справи, кидаючи гривні у скриньку, і відвідувачі парку. А ще – ті, хто біг заради нашої перемоги на інших локаціях, попередньо переказавши гроші за реквізитами. Ось так, з миру по нитці, і назбиралася необхідна сума», – поділився рецептом організаційного креативу директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.

Купівлі й передачі спецобладнання військовим 14-ї ОМБр радіє і голова спортивного клубу «Лучеськ» Олександр Оришко. Каже, спорт – став приводом, що об’єднав людей заради хорошої справи. Жителі громади не скупилися у своїх пожертвах, бо грошей назбиралося стільки, що окрім навігаторів, вдалося ще й частину віддати волонтерам на придбання для армії позашляховика.

Свою важливу місію GPS-трекери «Garmin» почнуть виконувати за кілька днів. Адже у розташування 14-ї ОМБр ім. князя Романа Великого вони прибудуть на вихідні, далі на них чекає тестування і вже потім – виїзд на бойові позиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Риг Показати IP 4 Серпня 2022 20:10
За 5 навігаторів 100000 #$@ а відкат який тоді?
Вася Показати IP 5 Серпня 2022 08:32
Так він в розбріб коштує 26000-27000 , якийсь туристичний 19000 ...погляньте в інтернеті за таку штучку 230 грам ваги такі гроші !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus