USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку за сприяння Фонду Ігоря Палиці дітей навчають ліпленню з глини

1 Лютого 2018 07:40
Три роки поспіль представники громадської організації «Центр реабілітації інвалідів дитинства, сиріт «Зірка надії» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» організовують практики арт-терапії, на яких діти з особливими потребами навчаються ліплення з глини. Творчі заняття відбуваються у рамках проекту Фонду Ігоря Палиці «У творчості ми разом».

Фонд забезпечує дітей матеріалами, оплачує роботу спеціалістів та транспортні витрати на проведення майстер-класів у інших населених пунктах, організовує виставки для реабілітаційного центру. У 2016 році він придбав спеціальну піч для випалювання кераміки. Її особливість в тому, що вона економно споживає енергію і дає можливість випалювати вироби невеличкими партіями, йдеться у повідомленні прес-служби Фонду.

«Фонд Ігоря Палиці підтримує особливих дітей, сприяє їхній фізичній та психологічній реабілітації. Заняття з арт-терапії проводять для діток різного віку. Це стимулює уяву особливих дітей, розвиває творчі здібності та сприяє їхній соціалізації», – зазначає керівник проекту «У творчості ми разом» Дмитро Зінько.

Заняття ліплення з глини проводять у приміщенні організації «Зірка надії», Арт-галереї Фонду, що розташована на другому поверсі Центрального універмагу Луцька, та у таких громадських організаціях, як «Даун синдром», «Джерело життя», «Повір у себе», «Янголята» та інших. Також представники «Зірки надії» проводять виїзні майстер-класи для особливих діток та дітей-сиріт Волині. Зокрема, у 2017 році працювали з особливими дітками в Ковелі, Володимирі-Волинському, Нововолинську, Рожищі, Липлянах. Заняття з лікувальної арт-терапії проводять і у Буковелі. Участь у них беруть особливі діти, які завдяки Фонду отримали можливість відпочити у мальовничих Карпатах.

Керівник ГО «Зірка надії» Олександр Жаловага каже, що у кожне заняття майстри стараються внести щось нове та залучити цікавих людей. За період діяльності проекту з’явилося багато нових напрямків та друзів, дехто з них став волонтером. Досвідчені викладачі завжди знаходять індивідуальний підхід до юних учнів та дбають про те, щоб заняття проходили у веселій дружній атмосфері.

«Ця арт-терапія – багатофункціональна. Вона не тільки спонукає дітей робити красиві речі, але й має лікувальні властивості. У нас є чудовий досвід, коли стан дитини з нервовим зривом покращився. Разом з тим, робота з глиною є корисною і з фізіологічної точки зору. Адже в долонях людини – безліч рецепторів, які пов’язані з зонами кори головного мозку. Працюючи з таким чудовим матеріалом, як глина, дитина розвиває тактильну чутливість, заспокоюється, відпрацьовує моторику пальців. Спостерігаючи за успіхами дітей, бачиш диво. Такі заняття спонукають не лише ліпити, а й спілкуватися, усміхатися, радіти життю, – розповідає Олександр Жаловага. – Ми раді, що можемо робити добру справу, що є небайдужі люди, які підтримують нас. Це дає поштовх продовжувати ту роботу, яку ми проводимо з особливими дітками».

У кінці року роботи, виготовлені на заняттях, оформляють у виставку, яка покликана привернути увагу волинян до особливих дітей.

Ліплення глиною – це не просто арт-терапія, а насамперед дружнє спілкування. Тут відкриваються дитячі серця, наповнюються любов’ю та радістю. Зі слів педагогів, дітям до вподоби такі заняття. Тому вони нетерпеливо чекають наступних зустрічей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus