USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку замість Лесиного ясена статус пам’ятки хочуть віддати дубу

22 Січня 2021 12:14
Депутатам Луцької міської ради пропонують забрати в Лесиного ясена статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення. Натомість аналогічний статус може отримати дуб, що знаходиться біля будинку Косачів на вулиці Кафедральній.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, повідомила начальниця відділу екології Оксана Лисак.

Як пояснила головна екологиня міста, наприкінці минулого року статус пам’ятки природоохоронного фонду Лесиному ясену скасували. Другим етапом скасування «почесного звання» є позбавлення дерева відповідного статусу міською радою.

«Нам запропонували інший об’єкт природоохоронного фонду. Виходячи з того, що дуб біля будинку Косачів є також старовіковим деревом, відповідний статус можна віддати йому. До того ж, причетність Лесиного ясену до Лесі Українки є не більше, ніж легенда», - зазначила Лисак.

Також вона зауважила, що нині на місці Лесиного ясену росте нове дерево.

«Його посадили у листопаді. Фахівці запевнили, що цей період добре підходить для посадки. Поки що саджанець почуває себе прекрасно. Ми уже замовили меморіальну табличку у пам'ять про Лесин ясен, який ріс раніше на цьому місці», - каже чиновниця.

Луцькі обранці громади ініціативу підтримали, і рекомендували проєкт рішення до розгляду на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 22 Січня 2021 12:49
Надайте статус тому пеньку з міськвиконкому, хто свого часу не вжив своєчасних заходів до збереження ясена
Ігор луцький Показати IP 22 Січня 2021 14:53
Треба знову запрошувати фахівців з Київа і починати рятувати Лесин дуб.Бажано законсервувати всі дупла,щоб там не збиралась волога і не почався процес гниття.Для початку тисяч сто буде достатньо.
Вацык Показати IP 22 Січня 2021 15:23
Предлагаю , вместо дуба, посадить ДУБОВ с горсовета,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus