USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Конкуренція та прозорість: у Луцьку діятимуть нові правила розміщення тимчасових споруд

16 Листопада 2018 15:23
У Луцьку запроваджують прозорі та відкриті правила розміщення тимчасових споруд, які допоможуть уникнути корупційних ризиків, грунтуються на конкурсі та сприятимуть конкуренції й наповненню міського бюджету.

Про це повідомили на засіданні круглого столу з обговорення нової концепції розміщення МАФів на території міста Луцька, інформують на сайті міськради.

У засіданні взяли участь заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, заступник начальника управління містобудування та архітектури Софія Гула, підприємці міста.

Зі слів Ігоря Поліщука, що зміни, які вносяться до правил, мають на меті уникнути корупційних ризиків та наповнити міський бюджет, адже після прийняття їх на виконкомі, встановлення тимчасових споруд здійснюватиметься на умовах конкурсу. Конкурс буде відкритим, проводитиметься управлінням містобудування та архітектури. Його суть полягатиме в тому, що той підприємець, який запропонує найвищу ціну за оренду, — переможе та отримає дозвіл на розміщення МАФу.

«Ми хочемо забезпечити рівний прозорий доступ для всіх учасників ринку. Окрім того, встановленням тимчасових споруд займатиметься лише управління містобудування та архітектури. Робоча група, яка раніше була створена, більше не буде працювати», - сказав Ігор Поліщук. Також він зазначив, що змінюється підхід до встановлення літніх майданчиків біля закладів громадського харчування. Вони не будуть передбачатися в паспорті прив’язки, тому що це нелогічно, адже кафе чи ресторан мають право встановлювати літній майданчик без додаткової паперової роботи.

Софія Гула, своєю чергою, розповіла, що відтепер повноваження підпису документів матиме лише управління містобудування та архітектури, а конкурсом займатиметься відділ управління майном міської комунальної власності. Все відбуватиметься відкрито, через подачу заяв та засідання конкурсної комісії, де переможе найвища ціна. Також вона зазначила, що відтепер кожен заклад громадського харчування, який хоче встановити літній майданчик, не йтиме на конкурс, він буде йти за загальною процедурою через рішення виконкому та паспорт прив’язки, але не прив’язаний до комплексної схеми. Вводиться також реєстр усіх тимчасових споруд, який буде як в паперовому, так і в електронному вигляді на геопорталі Луцька.

Алла Грабко повідомила, що конкурс відбуватиметься на вільні місця, які подасть управління містобудування та архітектури. Буде зазначено місце розміщення, його розміри та стартова ціна за місяць. Інформація про конкурс буде розміщена на сайті міської ради. Він буде оголошуватись не менш ніж за 20 днів з моменту розміщення оголошення на сайті про наявне вільне місце для встановлення тимчасової споруди. Охочий взяти участь у конкурсі має подати заяву, сплатити гарантійний внесок у розмірі стартової ціни за 3 місяці, який повернеться протягом 10 днів, в разі якщо заявник не став переможцем. Жодна категорія підприємців не матиме переваг, переможе лише той, хто запропонує найвищу ціну. В умовах конкурсу буде зазначена стартова ціна. У день проведення конкурсу засідатиме комісія, та будуть присутні усі учасники, які зможуть бачити, хто яку ціну запропонував, тобто все проводитиметься відкрито та прозоро.

Ігор Поліщук підсумував, що запровадження нових правил є важливим для міста, адже це допоможе наповнити міський бюджет та уникнути корупційних ризиків, бо відтепер підприємці змагатимуться за місце для розміщення тимчасової споруди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2018 17:50
Найкраща зміна до Правил - це заборона встановлення тимчасових споруд взагалі і знос тих, що вже встановили ! Ви на кожному кроці декларуєте, що Луцьк то європейське місто. Заявляю авторитетно, що ні в якому європейському місті таких споруд нема ! Ну дуже хочеться жити як у Європі, але робити хочете як в Україні. Бо то, шо пропонуєте, то всеодно, шо старій бабі губи Максфактором малювати !
громадянин Показати IP 18 Листопада 2018 08:53
отже хтось запропонує більшу суму, поставить там якусь обдерту будку, і продаватиме підпільну горілочку то це краще для міста?? а людина , яка хоче поставити ГАРНИЙ маф і працювати легально адекватно помислить, що заплативши оренду , і роблячи все правильно і гарно рентабельності йому чекати коли від цієї справи??? це не КОНКУРЕНЦІЯ!!! це ваше бажання отримувати більші податки, не дуріть нас і самих себе....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus