USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

МАФи для обраних: встановлення кіосків у Луцьку

25 Серпня 2016 14:33
Деякі члени робочої групи з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Луцька відстоюють власні бізнесові інтереси.

Про це заявив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 25 серпня.

Так, на розгляд депутатів представили проект рішення про «мораторій» на встановлення малих архітектурних форм у Луцьку.

Нагадаємо, проектом рішення пропонується розділити всі заяви, які подають підприємці щодо видачі паспорту прив’язки для встановлення МАФів на три групи: заяви в яких просять встановити кіоски на вулицях, де розроблені комплексні схеми розташування МАФів; заяви щодо кіосків на вулицях, де розробляються комплексні схеми та заяви щодо МАФів на вулицях, де ще не розроблені схеми.

Власне, пропонується дозволяти встановлювати МАФи лише там, де є затверджені комплексні схеми розташування кіосків. На вулицях, де ці схеми не розроблені - відмовити до розробки таких схем. Наразі вже затверджені схеми по 12 таких вулицях, ще 13 розробляється. До слова, у місті – більше 400 вулиць.

Розробник проекту рішення Сергій Григоренко переконує: цей «мораторій» врегулює питання встановлення кіосків у місті. Мовляв, коли заборонили їх встановлювати на центральних вулицях – підприємці масово почали проситися на інші вулиці. Натомість в місті з часом хочуть відмовитися від МАФів, мовляв, хочете торгувати – орендуйте приміщення, чи будуйте власні.

Та у членів депутатської комісії виникли побоювання, що цей проект рішення може утискати права підприємців: хто встиг вклинитися в комплексну схему – того й місце, а хто не встиг – перепрошуємо. Про це заявили і присутні представники ДФС.

Натомість Сергій Григоренко переконував: нині з МАФами в Луцьку – хаос. Більше того, він заявив, що на нього і на членів робочої групи тиснуть, а дехто з членів робочої групи відстоює власні інтереси.

«Якщо не підтримають депутати проект рішення - вийду на пропозицію скасувати робочу групу. Робоча група не стала гальмом. В окремих членів робочої групи, ви знаєте про кого я кажу, є свої інтереси, є тиск. І в багатьох випадках члени робочої групи керуються емоціями, а не потребами міста», - заявив чиновник, не назвавши прізвищ.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що члени робочої групи та члени виконкому дозволили встановити замість знесеного кіоску «Луцькпреси» торговельний павільйон, де торгуватимуть кондитерськими виробами на вулиці Винниченка, синові депутата Луцької міськради Євгенія Ткачука.

У підсумку після обговорення депутати не підтримали проект рішення. Однак все одно проект рішення винесуть на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 25 Серпня 2016 14:41
МАФи давно пора заборонити. В місті достатньо приміщень для бізнесу з туалетами та всіма умовами для працівника. Вистачить розводити південноамериканський бомжатник з будами.
Бакс Показати IP 25 Серпня 2016 14:42
Треба повернути 90-ті і набрати в міськраду рекетирів. Пройдуться із бітами - неугодні відразу самі свій позорний хлам маф приберуть. Угодні будуть справно платити за місце.
Лучанин Показати IP 25 Серпня 2016 15:45
Навіщо виносити проект рішення на розгляд сесії,якщо у підсумку після обговорення депутати вже не підтримали цей проект???Повний брєд і маразм!
перехожий Показати IP 25 Серпня 2016 15:47
а де син мера з козюрою зіпсував скверик.ім все по барабану.
Лучанин до перехожий Показати IP 25 Серпня 2016 15:49
Наразі тема не про скверик,а про МАФИ!!!(кіоски)
калькулятор Показати IP 25 Серпня 2016 19:06
За Винниченка верх цинiзма! Скiльки слiв про недоречнiсть на тротуарi та переходi довелось нам уciм чути! Капец!
Лучанин Показати IP 25 Серпня 2016 23:59
Так бісить... що наше місто має такий потенціал... а шакали все не наїдяться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus