USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку встановлять світлофори на аварійних перехрестях

15 Листопада 2017 10:42
Нова програма розвитку дорожнього господарства відповідатиме фінансовим можливостям міського бюджету та передбачає низку робіт, що покликані вирішити питання проблемних перехресть, підтоплення вулиць та ремонту доріг. Зокрема, передбачено встановлення світлофорних об’єктів на перехрестях Ветеранів–Відродження–Писаревського та Львівська – Потебні.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 15 листопада.

Членам виконкому презентували проект програми розвитку дорожнього господарства міста Луцька на 2018-2020 роки.

Член виконкому Михайло Щур поцікавився, який зараз рівень виконання робіт на дорогах та які обсяги нової програми відносно попередньої.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась відповів, що програми складно порівнювати, адже у старій програмі не передбачали нанесення пластикової розмітки на дороги, а також пункту регулювання світлофорами, який тепер хочуть створити. Для того, щоб відремонтувати усі дороги, передбачені у попередній програмі, зі слів посадовця, потрібно було б додатково витратити 200 мільйонів гривень цього року.

Натомість нова програма максимально наближена до обсягу фінансів, які міськрада зможе виділити на ремонт доріг, облаштування освітлення тощо. З його слів, попередню програму виконали приблизно на 60-70%.

Член виконкому Олександр Серватович запитав, чи змінилася ситуація зі станом зливової каналізації у місті. Так, раніше під час сильних опадів зливова каналізація на вулиці Конякіна та на проспекті Соборності не могла впоратися з обсягами води. Він поцікавився, чи запущені в експлуатацію насоси, щоб вирішити проблему.

Юрій Крась повідомив, що розробили карту підтоплень міста. Визначили 16 точок, де були випадки великих підтоплень. Тепер таких місць лишилося 10. До прикладу, на проспекті Відродження зробили каналізаційно-насосону станцію для перекачки води, поблизу риббази на вулиці Конякіна облаштували нові решітки зливової каналізації. Для того, щоб вирішити проблему затоплення на проспекті Відродження поблизу поліклініки, потрібно два мільйони гривень на будівництво зливової каналізації. Спеціалісти з гідроочистки з Києва займалися чищенням каналізації на перехресті вулиць Дубнівської та Карпенка-Карого.

Окрім цього, посадовець розповів, що на експертизі перебуває проект зі встановлення світлофора на проблемному перехресті вулиць Карпенка-Карого та Задворецької. Також планують будівництво світлофорних об’єктів на перехрестях: вулиці Ветеранів – проспекту Відродження – вулиці Писаревського, де трапляється велика кількість ДТП; вулиць Львівська – Потебні та реконструкцію світлофору на перехресті вулиць Червоного Хреста та Ковельської.

Загалом на реалізацію програми на три роки потрібно 832,75 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 15 Листопада 2017 10:53
Львівська буде вся в світлофорах. Навпроти технічного, навпроти Сафрона та навпроти тубіка вже є... ще і на перехресті Потебні х Львівська поставлять... буде тоді вже АЖ 4 шт на орієнтовно 1,5...2 км дороги ... Необхідно об'їздну якомога швидше робити: Львівська-Володимирська-Ковельська... Щоб була ця кільцева продовженням Ковельська-Маневецька-Рівненська-Дубнівська... Луцьку НАДЗВИЧАЙНО не вистачає об'їзної щоб "обхватити" Пн-Зх (на Ковель) - Зх (на Володимир) - Пд Зх (на Львів) напрямки.
Лучанка Показати IP 15 Листопада 2017 12:14
А на перехресті вулиць Конякіна і Федорова не потрібно, де багато ДТП і дорогу перейти неможливо. Від кільця ДАІ до ринку тільки один світлофор біля Варшавського.
жителька району Показати IP 15 Листопада 2017 17:16
Тільки за! Федорова-Конякіна.ОБОВ'ЯЗКОВО. Діти бояться переходити дорогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus