USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку завершився перший в Україні чемпіонат Європи зі спортивного туризму

5 Жовтня 2016 21:00
Понад 120 кращих спортсменів – 25 команд дітей та дорослих з більшості областей України та Республіки Білорусь, взяли участь у Чемпіонаті Європи та Міжнародних змаганнях зі спортивного туризму, які вперше відбулись в Україні, і, зокрема, на Волині.

Про це повідомляє прес-служба Волинського центру туризму, спорту та екскурсій.

Захід організувала Міжнародна Федерація спортивного туризму спільно з Федерацією спортивного туризму України, Українським державним центром туризму і краєзнавства та Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

На урочистому відкритті спортсменів привітав віце-президент Міжнародної Федерації спортивного туризму, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, головний суддя змагань Леонід Толстіхін, який зазначив, що саме Волинь є ініціатором даного заходу. Заступник директора Українського державного Центру туризму і краєзнавства Олександр Наровлянський зазначив, що вперше в історії України на Волині відбуваються змагання зі спортивного туризму не просто в ранзі Міжнародних, а як Чемпіонат Європи:

«Сюди приїхали дуже досвідчені спортсмени - Чемпіони України та Білорусі, Майстри спорту, які змагатимуться в різних групах - серед юніорів та дорослих».

Змагання відбулись на спортивному полігоні дитячої турбази обласного Центру туризму «Табір Сонячний» у селі Гаразджа Луцького району.

Впродовж трьох днів спортсмени вели напружену боротьбу за першість в особистому та командному заліку на дистанціях з техніки пішохідного туризму: короткій «Смузі перешкод» та довгій - 8-ми кілометровий «Комбінований туристський маршрут», дистанція якого пролягала у лісовому масиві між двома турбазами «Табір Сонячний» і «Юний турист» і включала в себе як подолання технічних етапів, так і орієнтування на місцевості.

Оскільки тут виступали спортсмени досить високого рівня, результат учасників розділяли секунди. На дистанціях спортсмени демонстрували відмінну спортивно-технічну майстерність - за лічені хвилини піднімались та спускались крутими схилами та вертикальними переправами, долали наведені навісні переправи, уміло використовуючи спеціальне туристське спорядження.

Найкращі результати в особистому заліку показали серед дорослих Катерина Левченко та Павло Носков (Миколаївська область), Тетяна Коваленок, Андрій Марковський та Віталій Федькович (Вітебська область, Білорусь), Світлана Бебешко (Запорізька область). У трійці лідерів серед юніорів відзначились: Ліза Ярмантович та Артем Таланюк з Гродно (Білорусь), Єлизавета Лелікова (Херсонська область), Олексій Міропольцев (Миколаївська область), Олег Шамедько (м.Київ) та волинська спортсменка Софія Варинюк. А вихованка Волинського Центру туризму Мирослава Токарська, кандидат у майстри спорту, показала третій результат серед жінок на довгій дистанції «Комбінованого туристського маршруту».

Як зазначили учасники змагань дистанції були досить динамічні і швидкісні, було де показати свою майстерність, побачити можливості різних спортсменів, їх технічну і тактичну вправність у подоланні дистанцій.

Після трьох дистанцій переможцями Чемпіонату Європи зі спортивного туризму серед дорослих стала команда Білорусі, друге і третє місця посіли спортсмени України – Миколаївської та Запорізької областей, а серед юніорів перемогу здобули українські команди – Херсонської та Миколаївської областей і замкнули трійку лідерів спортсмени з Білорусі (м. Гродно). У заліку Міжнародних змагань серед юніорів кращими стали представники Миколаївської та Херсонської областей.

Переможці та призери в різних видах та у загальному заліку отримали грамоти та дипломи Міжнародної Федерації спортивного туризму, Федерації спортивного туризму України, Українського державного центру туризму і краєзнавства та Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубками та медалями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
спорт Показати IP 5 Жовтня 2016 23:02
кого обманюемо який чемпіонат европи профанція

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus