USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вчили школярів заробляти гроші: у Луцьку завершився унікальний для всієї України освітній проєкт

15 Грудня 2022 16:48
У межах «Програми підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки» вперше на території України у місті Луцьку спільно з мерією міста Люблін реалізовано унікальний освітній проєкт для шкільної молоді «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін». Його підтримали промислові підприємства міста, польський університет імені Марії Кюрі-Склодовської та Волинський національний університет імені Лесі Українки, а також громадська організація «Ефект дитини».

Офіційний старт проєкту був запланований на 24 лютого 2022 року, але війна внесла корективи і його реалізацію з боку Луцька було призупинено, але не зупинено повністю. Підкоригувавши плани, організатори проєкту та талановита молодь втілили усе заплановане, повідомляє Луцька міська рада.

Суть проєкту полягала у тому, що діти чотирьох луцьких шкіл вчилися мистецтву заробляння коштів, організовували різноманітні ярмарки, відвідували підприємства, створили макет свого міста майбутнього та обрали героя – кликуна Андрія. Більше того, вони реально змогли заробили гроші, а їх частину, 9300 гривень, передали на потреби Збройних сил України.

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк відзначила унікальність цього проєкту, адже він зумів об’єднати навколо себе багато сфер: освіту та промисловість, культуру та туризм. Цей проєкт мав би бути більш розгалуженим, однак навіть у таких непростих умовах місту вдалося його реалізувати.

“Я постійно слідкувала за проєктом, і коли в мережу потрапляли фото чи відео ваших захопливих оченят, здивованих поглядів, впевнених думок та ідей, то відразу виникало відчуття гордості за наше майбутнє, – звернулась вона до найменших учасників проєкту. – Це стало своєрідним репетиторством того, що чекає вас у дорослому житті. Впевнена, що кожен з вас з цього проєкту взяв те важливе та надзвичайне, яке стане в пригоді у майбутньому. Мене переповнюють емоції, тому що такі щасливі обличчя дітей – це велика нагорода”.

Ірина Чебелюк також подякувала підприємцям, адже завдяки їхньому сприянню організатори проєкту мали можливість знайомити дітей з реальними бізнесами, які будують економіку Луцької громади та України.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus