USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк першим в Україні запускає унікальний освітній проект для дітей, який через війну двічі відкладали

1 Вересня 2022 18:20
У школах Луцька стартував проєкт "Підприємливі діти: Луцьк-Люблін", який через війну довелося відкладати двічі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Із 5 вересня у чотирьох навчальних закладах Луцька – НВК №9, гімназії №21, ліцеї №27, НВК №26 – розпочнеться реалізація проєкту "Підприємливі діти: Луцьк-Люблін". Це спільна програма муніципалітетів міст Луцька та Любліна, факультету педагогіки та психології університету імені Марі Кюрі-Склодовської та ВНУ ім. Лесі Українки.

Програма "Підприємливі діти" вперше була реалізована в 2018 році у люблінських школах. Польське місто апробовувало її впродовж двох років і вже у 2021-му вивело на міжнародний рівень у рамках співпраці Любліна із Кембриджем.
У 2022 році завдяки контактам муніципалітетів Луцька та Любліна, а також за сприяння громадської організації "Ефект дитини" в особі Анни Ольхової Луцьк став першим містом в Україні, яке реалізовує програму "Підприємливі діти" у своїх школах.
Метою проєкту є формування у дітей підприємницького мислення, фінансової грамотності, знайомство школярів з найбільшими підприємствами Луцька і наближення дитини до її громади.

Стати "підприємливими дітьми" можуть учні віком від 6 до 10 років. У проєкті також задіяні кращі студенти факультету педагогічної та соціальної роботи ВНУ, які пройшли профільну підготовку, що охоплювала вивчення польської мови та розробку відповідних навчальних програм.
Проєкт "Підприємливі діти: Луцьк-Люблін" мав розпочатися 24 лютого, але війна перекреслила ці плани. Згодом старт скасовувався ще раз, і все ж у вересні реалізація проєкту таки стартувала.
Вітаючи його учасників у конференц-залі луцького ЦНАПу, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк наголосила: "Україна вже недовго потерпатиме від тих нещасть, які є зараз. Вона стане новою, кращою державою. Відбудовувати її доведеться саме молодому поколінню, і вам у цьому знадобляться знання основ економіки, вміння неординарно мислити, працювати, які може дати в тому числі участь у цьому проєкті".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus