USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку - збір пластикових кришечок на протези для воїнів

21 Липня 2015 07:00
Учасники всеукраїнського проекту Let's do it, Ukraine» спільно з Благодійним фондом «ОВЕС» (Київ) оголошують у Луцьку збір кришечок від напоїв для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО.

Збираючи і здаючи пластикові кришечки на переробку для повторного використання, ви робите подвійну добру справу:

1. Зменшуєте обсяг отруйного сміття, яке століттями розкладається в рідній землі.

2. Допомагаєте мужнім воїнам, які за цю землю постраждали, повернутися до повноцінного життя.

Які саме кришки підходять для переробки:

- тільки від харчових продуктів (з-під води, газованих напоїв, соків, молока, йогуртів тощо);

- будь-якого розміру;

- тільки чисті кришечки.

Чому саме кришечки? Тому що вони маленькі й чисті, їх легко збирати та можна зберігати компактно.

Збір кришечок – перший крок до сортування домашніх відходів, особливо для тих, хто раніше не практикував роздільний збір.

«Схема проста: ви збираєте кришечки, ми продаємо їх фірмам-переробникам, а за отримані кошти купуємо протези для воїнів. Усе прозоро та ефективно», - розповідають активісти.

До самостійного збору кришечок уже долучилися такі кафе: Львівська майстерня шоколаду, Ірландський паб Laphroaig, Sky-бар, Пивний клуб «Кораблик – Оболонь», Друзі Forever, Prestopizza (проспект Волі), Паб «Майдан», «Намасте».

Пункти прийому кришечок у Луцьку:

- Молодіжний Центр, вулиця Градний узвіз, 5.

- Публічні бібліотеки: Волинська обласна профспілкова бібліотека імені І. І. Фуріва, проспект Молоді, 4; Волинська обласна бібліотека для юнацтва, проспект Волі, 2; Волинська обласна бібліотека для дітей, проспект Волі, 37.

- Супермаркет «Салют», проспект Грушевського, 20.

Крім того, будуть облаштовані пункти прийому кришечок у Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки (іподром) під час фестивалів «Україна. Нація-переможець» (25-26 липня) та «Бандерштат» (31 липня – 2 серпня).

Наразі активісти «Зробимо Україну чистою» ведуть переговори про облаштування додаткових пунктів прийому кришечок з торгівельними мережами Луцька, тому кількість партнерів збільшуватиметься.

«Ми закликаємо всіх небайдужих організовувати збір кришечок у під’їздах та офісах. Навіть кілограм кришечок – це посильний вклад у добру справу. Тож, аби бути благодійником, не потрібно віддавати останнє чи робити щось надзвичайне. Просто досить викидати гроші у сміття!», - каже ініціаторка акції Юлія Камінська.

Контактна особа з питань облаштування пунктів збору та вивозу кришечок: Камінська Юлія, телефон: +380633714720
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Аліна Показати IP 21 Липня 2015 08:49
Збираю потроху. З-під олії кришечки підходять?
Юля Камінська до Аліна Показати IP 21 Липня 2015 12:05
Так, підходять кришечки від будь-яких харчових продуктів та напоїв.
лучаночка Показати IP 21 Липня 2015 09:11
Бики Волині не ганьбіть земляків дайте гроші!!!!!
Анонім Показати IP 21 Липня 2015 13:38
коментар було видалено
Юлія Показати IP 22 Липня 2015 13:39
Шановна Лучаночко. Ми у Києві також збираємо кришечки. Справа навіть не в грошах (хоча вони звісно завжди потрібні), справа в тому, що кришечка - це дуже цінний матеріал, який ми викидаємо, і після сміттезвалища їх разом з усім непотрібом палять. Мета акції 1. - зібрати кришечки на переробку, бо з них виготовляється найцінніша частина протезу. 2. - навчитися вже нарешті розділяти сміття, і таким чином не забруднювати навколишнє середовище 3. - зменшити викиди в атмосферу, під час спалювання сміття. Також важливо розуміти, що за час Майдану, війни - за ці 2 з гаком роки, волонтери, просто небайдужі люди вже просто вижали з себе усе, а серце просто розривається коли бачиш молодого хлопця, якому ще жити і жити, без рук, ніг. А тут така нагода, і допомагати може кожен від діточок до стареньких бабусь. Луцьк дякуємо Вам за підтримку, шукатиму Вас у фейсбуці, пропоную влаштувати кришечкові перегони)))
Серафим Показати IP 9 Жовтня 2015 10:45
Підкажіть контакти фірм що приймають кришечки з переробкою на матеріал протезу. У нашому місті заготівельники пропонують ціну в 5 гривень за кілограм, що як на мене абсурдно.
Вікторія Показати IP 29 Листопада 2023 22:01
Скажіть, будь ласка, чи збирають ще кришечки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus